26.06.2015 15:50

И Пристанище „Бургас” протестира срещу поскъпването на тока

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работниците и служителите в „БМФ Порт Бургас" се присъединиха към националния протест срещу повишението на цените на електроенергията за индустрията. Днес между 11:00 и 12:00 часа пристанището спря да работи. В 12:30 часа близо 100 работници от дневната смяна излязоха на входа на „Пристанище Запад", за да изразят и пред обществото несъгласието си с готвеното поскъпване на тока, съобщи  КРОСС. Те декларираха отношението си към намеренията на енергийния регулатор чрез плакати с надписи: „Протестиращите от „БМФ Порт Бургас" ЕАД опора на правителството за реформите в енергетиката", „Ден на траур за българската икономика", „Няма да плащаме кражбите в енергетиката" и др.


 


Концесионерът на Пристанище Бургас дава недвусмислен сигнал за намеренията си да гарантира необратимост на реформаторски процеси, да подкрепи усилията на ресорните министри да стартират жизненоважни промени в сектора и да се противопостави на установените с години модели на безконтролни кражби и злоупотреби.


 


„Планираното увеличение на електроенергията неминуемо ще доведе до завишаването на себестойността на предоставяните от пристанището услуги по обработка на товари, което от своя страна ще отблъсне товародателите от българските пристанища. Считам, че въпреки положените от нас огромни усилия и вложените инвестиции в рехабилитацията на пристанищната инфраструктура и обновяване на оборудването, увеличението на цената на електроенергията ще има негативни последици върху конкурентоспособността на нашето дружество и на българските пристанища като цяло спрямо пристанищните оператори в съседните държави.", коментира Калоян Калоянов, главен директор на "БМФ Порт Бургас".


 


Отначалото на концесията на пристанищните терминали „Бургас Запад" и „Бургас Изток - 2" дружество "БМФ Порт Бургас" е инвестирало в развитието на пристанищната инфраструктура над 80 млн. лв. и чрез повишаване качеството на услугите е успяло значително да увеличи товаропотока, да привлече и нови клиенти. Планираното поскъпване на електроенергията с от 13% до 20% най-вероятно ще се отрази на цената на пристанищните услуги в Бургас, което ще даде предимство на конкурентните портове.


 


Според Ивелин Наков, юридически съветник в "БМФ Порт Бургас", дали и с колко точно е възможно да поскъпнат услугите е въпрос на бъдещи разчети. Съкращения и намаляване на заплатите обаче не се предвиждат. Напротив, производственият процес налага дори увеличение на щата. В момента в "БМФ Порт Бургас" работят 850 души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични