Свързани новини

25.06.2015 12:10

Калфин: Договореното ТПТИ не бива да се подкрепя

Видян 943 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във варианта, в който е договорено ТПТИ - споразумението между ЕС и САЩ, според мен, не би трябвало да бъде подкрепено. В него има повече вреди за страната ни, отколкото ползи.


Това заяви на дискусионен форум за рисковете за българската индустрия от ТПТИ вицепремиерът Ивайло Калфин, предаде репортер на БГНЕС.


На последната си сесия ЕП не гласува споразумението, припомни Калфин. В него има принципно няколко дефекта, но за мен е по-важна българската позиция. Аз все още не съм видял и настоявам това да се случи, правителството да поръча и да направи една оценка за въздействието от ТПТИ върху България - за българските граждани, за бизнеса, за синдикатите, отбеляза социалният министър.


Засега има различни институти с мнения, но трябва и кабинетът да си каже становището. Обърнал съм се към министър-председателя с такова предложение и такава оценка е неизбежна, а и НС няма как да заобиколи ТПТИ. Колкото по-рано стане това, толкова по-добре, за да не бъдем изправени пред свършен факт, посочи Калфин.


Според него, основната пречка за приемането на ТПТИ е процедурата за уреждане на споровете и трансформацията на публичните услуги. Задължително е да се договори и еднакво спазване на стандартите за труд и екология, добави той. За тези теми няма договореност.


Но има нещо, което е по-важно. Ние говорим в категорията "средно за ЕС", а България има своя икономика и интереси, напомни Калфин. Нашият стокообмен със САЩ за съжаление е доста малък, но това не предполага, че не трябва да направим анализ как той ще се промени при приемане на ТПТИ, за да знаем какво подкрепяме и какво не, категоричен бе той.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.