Свързани новини

23.06.2015 15:56

Миков: Единственият смисъл от писмото на Искров е да не го бие Стоянова

Видян 937 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Председателят на БСП Михаил Миков коментира писмото на гуверньора на БНБ Иван Искров, с което той подава оставка от 10 юли, предаде БГНЕС.


Според Миков актът на Искров има символично значение. "И без този акт, процедурата трябваше да се започне. Единственият смисъл от това писмо е да не го бие г-жа Стоянова. Що се отнася до избора на нов управител на БНБ, БСП ще заяви своята позиция, когато я обсъди в рамките на парламентарната група. Ние не сме предложили управител, но считаме, че целият УС на БНБ трябва да бъде сменен", заяви Миков.

Миков отговори уклончиво на въпроса дали БСП ще подкрепи кандидата за гуверньор на БНБ, издигнат от АБВ. Председателят на БСП каза, че "няма да има пазарлъци", а политически разговори.

Миков обяви, че в КС ще бъдат атакувани определени текстове на Закона за здравното осигуряване. Според левицата поправките нарушават солидарния принцип и равнопоставеността на гражданите. Що се отнася до евентуален вот на недоверие, според Миков има достатъчно основания за искането на такъв. Левицата обаче няма постигнато съгласие с други политически партии за подкрепа на подобно действие.

Председателят на БСП каза още, че към момента 38 общински структури на партията са излъчили свои номинации за кметове. 28 от тях са мъже, а 9 – жени. Кандидатите обаче ще станат ясни, когато приключат партийните конференции.

Евродепутатът Илияна Йотова засегна темата за бежанската вълна. Тя подчерта, че България има тежък проблем и капацитетът на страната за приемане на бежанци е изчерпан. Йотова каза, че на дневен ред стои и въпросът как ще бъде изразходвана допълнителната помощ, отпусната за България. Тя алармира, че получава десетки писма от лекари и преводачи, които се оплакват, че Държавната агенция за бежанците не изплаща дължимите суми.

"Близо 2 млн. са бежанците в Турция и вероятно ще трябват нови преговори затова кой как пропуска бежанците през границата. При затягането на контрола на Средиземно море, мнозина ще потърсят пътя през Турция или неразработените пътища по Черно море. Въпросът не е никак за подценяване и не бива да се забравят рисковете пред държавата", каза още евродепутатът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева