Свързани новини

23.06.2015 15:45

Стоянова: На 11 юли ще имаме нов гуверньор на БНБ

Видян 1079 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Така е преценил г-н Искров. Нямаше проблем и да не фиксира дата в своята оставка, тъй като в крайна сметка ще бъде освободен след решение на Народното събрание. Дали е фиксирал или не е фиксирал дата, не дава основание на Народното събрание да го освободи по-рано от въпросната дата - 10 юли.


Този коментар направи в кулоарите на Народното събрание председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова по повод писмото на гуверньора на БНБ Иван Искров до парламента, предаде репортер на БГНЕС.


Стоянова обясни, че Искров се е опитал да сложи една граница на Народното събрание, "което е излишно, но с оглед на процедурата и индикативните срокове на 10 юли бихме могли да имаме приета от парламента оставка на Иван Искров и избран нов управител на Централната банка, който да встъпи в длъжност още на следващия ден".


Този четвъртък бюджетната комисия ще проведе изслушване на четиримата кандидати за поста на Иван Искров. Те ще представят своята концепция и ще отговарят на въпроси, като процедурата ще бъде отворена за журналисти и ще излъчва онлайн. Заседанието ще се опише в доклад, който ще се представи на Народното събрание за окончателен избор на 10 юли.


Новият управител ще избере своите подуправители, както е по закон, обяви Менда Стоянова. "Политически пазарлъци за професионалното ръководството на БНБ не трябва да има", категорична бе тя. Помолена да коментира критиките на Иван Искров, че досега няма титуляр на поста "Банков надзор" Менда Стоянова го призова да изчисти "собствената си градинка" и след това да търси плевели в градината на Народното събрание.


На въпрос на БГНЕС в кръга на шегата дали Иван Искров е добре, тъй като преди две седмици Менда Стоянова обяви, че "ще набие Иван Искров", ако не подаде оставката на 19 юни, което не се случи на тази дата, Стоянова с усмивка отговори: "Не съм го виждала. Надявам се, че е добре".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали