11.06.2015 17:47

Кристалина: Фалиралият Украйна и Молдова Радев за шеф на БНБ

Видян 6911 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 4.4286
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Известен депутат ми се обади сутринта и ме попита какви са тези въпроси към Кристалина Георгиева и лобирането за нов шеф на БНБ в лицето на Димитър Радев. Много се изненадах за какво говори. Бях изпратил лист с питания до еврокомисаря чрез нейния пиар вечерта, а на сутринта те се озовават в сайта ПИК. Веднага протестирах пред Комисията и ще отнеса проблема лично към председателя на ЕК Юнкер и към премиера Борисов – как е възможно личната ми кореспонденция с върховната и най-скъпоструваща институция на издръжка на българския данъкоплатец, без мое съгласие да бъде публикувана”, заяви основателят на вестник 19 минути Борис Ангелов.


Въпросите са следните: 

 

По каква причина еврокомисарят по финанси и човешки ресурси участва в налагането на определен кандидат за гуверньор на БНБ?


Като застъпник на Димитър Радев би ли могла г-жа комисар да обясни причините, поради които налага именно този кандидат?


Как в качеството си на икономист г-жа Георгиева коментира факта на бягството от излагане на концепция на нейния кандидат, както и на широка публична дискусия по една толкова важна за България тема?

Как в качеството си на еврокомисар г-жа Георгиева коментира спешното преправяне на законодателството заради нейния кандидат?


Как г-жа Георгиева коментира постигнатите от Радев резултати в Украйна: за 3 месеца неговата мисия доведе страна до фактически фалит – със закон Върховната Рада обяви спиране на плащанията по външния дълг? (тук не сме споменали, че МВФ предостави в това време 5,5 млрд. долара, а ЕС – над 2 млрд.евро – отново пари с вноските на българския данъкоплатец на Украйна. А Радев отговаря като шеф в МВФ за "техническа помощ на държавите в криза при управлението на държавните финанси" и за изпадналата В БАНКОВА КРИЗА С ВЕРИЖНИ ФАЛИТИ НА БАНКИ МОЛДОВА. В ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ЖИВЕЯТ НАД 300 000 БЪЛГАРИ)

 

Как точно се обяснява предоставянето на заплащана от българските данъкоплатци логистика – например транспортна – на кандидата, докато е в България от името на комисаря Георгиева?

 

Накрая, бихме желали да научим в какъв дом живее в Брюксел комисарят – ако е отдалечен от града, по каква причина и с кого съжителства г-жа Георгиева? Това ще ни помогне в нашия материал да обрисуваме нейния човешки портрет, а досега кой знае защо тя не е говорила по тази толкова показателна за всеки човек тема – къде и с кого живее?

 

Хиляди благодарности и разчитаме на бърз отговор от Ваша страна”.


Отговорът на Георгиева гласи (при запазен правопис и пунктуация): „ Европейската комисия не коментира назначенията на управители на централните банки в страните-членки, тъй като това са независими институции. Заместник-председател Георгиева живее в жилище под наем в близост от европейските институции, в центъра на гр. Брюксел.


Благодаря много за разбирането”.


На практика по този начин Георгиева не отхвърля никой от поставените тревожни въпроси. От което възниква следният нов: 


Кому е необходим нов експеримент с доказан „майстор” на кризи в държави с нестабилни икономики и банкови системи, каквато, уви е и нашата?


Парламентът също се отличи като лиши депутатите, освен независимите двама,  и партиите от правото да номинират кандидати за поста. Така ДБГ няма да може да издигне своя номиниран Бисер Манолов, ако не убеди останалите от РБ. Но Анна Баракова – известната с нелепи изказвания и тоалети, фльонгите и русата си боя отцепничка от Бареков ще може. Умно!


Безмисленият и противоречащ на всякакви правни норми закон, посветен специално на разчистването на пътя на кандидата на Кристалина Георгиева и кръга Капитал на олигарха Иво Прокопиев и джобния му президент, намери убийствен коментар от уважавания юрист и бивш шеф на парламента проф. Огнян Герджиков: "За мен това е твърде спорно решение. След като един депутат може да предлага закон, което му е вменено като право от чл. 87 /1/ от конституцията, аргумент за по-силното основание е той да може да прави и предложения за съответните позиции на централните органи”.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей