11.06.2015 13:10

СОС ще бори шума със спецплан

Видян 849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Актуализиране на План за действие за управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация София прие Столичен общински съвет (СОС), предаде БГНЕС.


Планът за действие отразява инвестиционната програма на Столичната община, затова и това е една работеща програма с конкретни инвестиционни мерки, убедена е Мария Бояджийска, зам.-кмет по екологията и вносител на плана.


Голяма част от мерките са свързани с подобряване и модернизация на градския транспорт, автоматично управление на трафика, интелигентни системи за управление на трафика, модернизация на инфраструктурата, обновяване на инфраструктурата, булевардите и подмяна на настилки. Други мерки за намаляване на шумовото натоварване са модернизацията на електротранспорта и трамвайните трасета, мерките по озеленяване и изграждане на шумозащитни стени, които обаче не могат да имат пълен ефект без да е изпълнен целият комплекс от предвидените инвестиционни мерки.


"Голяма част от настилките на територията на Столичната община, които са с паваж по централните булеварди създават проблеми с шумовото натоварване. Пример е кръстовището на бул. "Дондуков" и "Раковски", заяви Бояджийска.


Финансирането за съответните проекти ще дойде от ОП "Транспорт", ОП "Регионално развитие" и ОП "Околна среда". Част от проектите включват закупуване на автобуси и трамваи. Бояджийска посочи, че изследванията за шума и натоварването в околната среда и шумовия фон показват, че в София е много шумно.


"Четейки мерките, написани в Плана за действие за управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация София, си давам сметка, че това е един работещ план, който дава реални задачи и търси реални резултати", заяви и кметът Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че има подобряване на състоянието на пътните настилки, като за миналата година 84 км са обновените улици и булеварди, подобрена е организацията на движението. "Чакаме всеки момент да приключи първи етап от изграждането на Западната дъга, изгражда се в момента Северната скоростна тангента и това е изключителна подкрепа за града", добави Фандъкова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец