Свързани новини

04.06.2015 12:30

БСП: НЕ на ТПТИ!

Видян 1164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна




БСП е партньор в инициативата за събиране на подписи срещу Споразумението ТПТИ в този му вид и призова българските граждани да се включат в нея.


Проектът на споразумението в този му вид и рамки, в които е достъпен, не заслужава нашата подкрепа, категорични са в своята позиция от БСП - Бургас:


Уважаеми съграждани обръщаме се към Вас за подкрепа със своя глас на Общоевропейската гражданска инициатива против Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство /ТПТИ/ между ЕС и САЩ. Близо два милиона европейски граждани са се включили в подписката, която призовава Европейската комисия, Европейския парламент и институциите от страните - членки на Европейският съюз да прекратят преговорите със САЩ за търговия и инвестиции, които поставят печалбата над човешките права.


БСП е партньор в инициативата за събиране на подписи, за да се чуе гласът на гражданите и заедно да призовем българските институции да не подкрепят Споразумението ТПТИ в този му вид, да изискат пълна информация от Европейската комисия за хода на преговорите по него и да отстояват ефективно интересите на България.

Ние сме против защото: 


- Разширяването на пазарите и конкуренцията не трябва да са в ущърб на потребителите и за сметка на безопасността и условията на труд, както и на защитата на околната среда;


- Отхвърляме идеята за специален механизъм, за уреждане на спорове, инвеститор-държава /специални съдилища/;

 

- Настояваме по преговорите да не се допусне занижаване на трудовите, социалните, екологичните стандарти, стандартите за защита на данните и защита на потребителите;


- Настояваме да не се допусне занижаване на стандартите по отношение на добива на шистов газ и разпространението на ГМО;

 

- Проектът на споразумението в този му вид и рамки, в които е достъпен, не заслужава нашата подкрепа.

 

Призоваваме Ви да подкрепите позицията на БСП и да се включите в подписката, за да покажем по този начин, че българите имаме мнение и никой и никога не може да ни свежда чужди решения, които са против нас и бъдещето на децата ни.


Всеки желаещ може да се присъедини към подписката на хартиен носител в Областният съвет на БСП - Бургас, ул. „Фердинандова" № 60 или по електронен път на https://stop-ttip.org/balgarski/.


В същото време младите социалисти призоваваха: Не на ISDS!


Младежкото обединение в БСП призовава за спиране на механизма ISDS в ТПТИ. Те предупреждават, че на 10.06.2015 в Европейския Парламент предстои важно гласуване относно ISDS. „Става дума за нашето бъдеще и това на децата ни !", пишат още младежите от левицата. Те обясняват, че ISDS дава възможност на чуждестранните инвеститори да заобикалят националните съдебни системи и да съдят държавите пред частни арбитражни съдилища. „Този механизъм позволява на корпорациите да оспорят закони, подзаконови актове и съдебни решения, ако решат, че наредбите ще доведат до намаляване стойността на инвестициите им", заявяват още те. Според тях по този начин механизмът ограничава демократичното право да се приемат закони за защита на труда и правата на човека, както и гаранции за нашето здраве и околната среда. Те допълват, че арбитражите се провеждат при закрити врати с корпоративни юристи, които не се отчитат пред обществото и имат финансов интерес тази порочна система да продължи да съществува. МО в БСП предупреждава, че единствените, които печелят от ISDS, са от една страна въпросните адвокати и от друга - инвеститорите, които получават възможност да заобикалят закони и регулации. „Действай! Настоявай членовете на Европейския парламент да кажат твърдо НЕ на ISDS. Да изберат страната европейските граждани срещу ISDS и всякакви специални права за чуждестранните инвеститори", призовават младите членове на левицата.


Пълният текст:


Приятели, обърнете внимание! Става дума за нашето бъдеще и това на децата ни !!! На 10.06.2015 в Европейския Парламент предстои важно гласуване относно ISDS!


ISDS дава възможност на чуждестранните инвеститори да заобикалят националните съдебни системи и да съдят държавите пред частни арбитражни съдилища. Този механизъм позволява на корпорациите да оспорят закони, подзаконови актове и съдебни решения, ако решат, че наредбите ще доведат до намаляване стойността на инвестициите им (включително намаляване на очакваните печалби). По този начин механизмът ограничава демократичното право да се приемат закони за защита на труда и правата на човека, както и гаранции за нашето здраве и околната среда. В допълнение ISDS арбитражите се провеждат при закрити врати с корпоративни юристи, които не се отчитат пред обществото и имат финансов интерес тази порочна система да продължи да съществува. Единствените, които печелят от ISDS, са от една страна въпросните адвокати и от друга - инвеститорите, които получават възможност да заобикалят закони и регулации. Действай! Настоявай членовете на Европейския парламент да кажат твърдо НЕ на ISDS. Да изберат страната европейските граждани срещу ISDS и всякакви специални права за чуждестранните инвеститори.


Призови ги да поемат следното обещание:


Отхвърлям осигуряването на специални права за чуждестранните инвеститори и по-специално механизма ISDS в ТПТИ. Ще гласувам против всяка резолюция, която не отхвърля категорично привилегиите за чуждестранните инвеститори и възможността корпорации да съдят държави.


1) Влез на официалния сайт на кампанията „НЕ на ISDS": http://www.no2isds.eu/en/campaign


2) Кликни бутон "Take action".


3) В новия прозорец попълни твоето име, фамилия и e-mail. Натисни червения бутон „Send".


Всички евродепутати са получили призива да отхвърлят ISDS. http://www.no2isds.eu/en/campaign



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни