17.09.2008 15:44

Фирми въртят далавери за милиони

Видян 1997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Варненски циганин оглавявал 140 дружества, без да знае за това


Стотици фирми, записани на името на един и същ човек въртят милиони левове, като въпросният собственик изобщо не знае за участието си в тях, научи 19`. Обект на злоупотребите със самоличността са варненските братя Начеви, които на практика са милионери, без дори да подозират за това.
Така на името на 28-годишния Станислав се водят цели 140 фирми. В някои от тях Начев е собственик, а в други управител, установи проверка в ДАКСИ. Някои от дружествата са прекратили дейността си, а други са пререгистрирани в търговския регистър. При повечето обаче съвпада адреса на седалището. Така например излиза, че 35 от фирмите делят един и същ офис. Най-фрапантното обаче е, че Станислав Начев няма ни най-малка представа, че през 2001 г. фирмата „Спика-75“, която оглавява без да знае е регистрирала вземания от продажби за над 31 млн. лв. и е предоставила аванси за 21 млн. лв. При опит да бъде открит младият милионер от фирмите казват, че в момента отсъства. От дружеството „Булет 2007“ дори твърдят, че той е заменен с друг управител. Истината, публикувана и в Държавен вестник всъщност е, че именно Станислав се води новият шеф от пролетта на миналата година.
„Станислав Начев е скромен човек от ромски произход, който живее във варненско село и не знае нищо за фирмите, които се водят на негово име. Ссемейството му дори не е пътувало в живота си до столицата, понеже няма пари да си позволи това удоволствие. За злоупотребата знаят и в службата за борба с организираната престъпност, знае и бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров. Въпросът е защо три правителства поред не желаят да се занимават с хората, които всъщност стоят зад името на Начев“, разкриха запознати с далаверата, които подозират, че може да става въпрос за източване на средства чрез ДДС.


24-годишен печели 32 милиона на година чрез една от фирмите си



Братът на крупния бизнесмен Станислав Начев Радослав също е сред младите милионери у нас, които не са информирани за колосалните размери на благосъстоянието си. И той като батко си заема позициите собственик или управител в досиетата на десетки фирми, общият размер на капитала на които е милиони левове. Едно от най-мощните варненски дружества „Галакси Ком“ е прибрало от продажби цели 32 млн. лв. само за година, става ясно от отчета на фирмата, публикуван на страницата на ДАКСИ.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец