Свързани новини

26.05.2015 16:10

Продължават протестите срещу Москов в Русе

Видян 1147 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандирания "Няма да отстъпим!" съпроводиха възобновения протест на лекарите и медицинския персонал от Комплексния онкологичен център в Русе. В продължение на половин час те излязоха пред сградата на диспансера, за да изразят несъгласието си с продължаващата неизвестност относно съдбата на центъра, предаде БГНЕС.


Лекарите обясниха, че ще протестират всеки ден, тъй като няма развитие след разговора със здравния министър д-р Петър Москов, който се състоя в петък в Русе.


Те настояват и за премахване на спорните членове в проектозакона за лечебните заведения, в които се говори за сливане на диспансерите с болницата. "Той обеща предната седмица, че ще покани наши специалисти за разговор в министерството, няма такова нещо.

Министърът не отхвърли нашето предложение да се махнат членовете за обединяването на болниците. Неговата основна идея е комплексното лечение на онкологично болните.


От 63 години в онкологичните диспансери се лекуват комплексно болните. Ние имаме всичките звена, които той иска да имаме. Имаме хирургия, имаме химиотерапия, имаме лъчетерапия, имаме палиация, всичко, което той поиска, го имаме", коментира д-р Орлин Корабов.

Протестиращите не са съгласни с довода, че тъй като са в един двор в болницата, трябва да бъдат обединени с нея.


"Преди 63 години, когато са строени КОЦ-овете и болниците, е била усвоена европейската павилионна система. Различните отделения са били в различни павилиони в двора на болницата. Ако не беше ефективно съществуването на специализирани диспансери, психодиспансери, онкодиспансери, кожно-венерични, те нямаше да бъдат отделени от МБАЛ-овете още преди 63 години. Те са отделени, защото при нас става диспансеризацията, проследяването на болните и пак повтарям, комплексното лечение на тези пациенти", заяви още д-р Корабов. 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и