Свързани новини

20.05.2015 10:41

НСО с проверка за вчерашния си гаф

Видян 1102 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на НСО генерал Ангел Антонов съобщи, че е възложил проверка за допуснатите пропуски вчера на конференция в хотел "Кемпински-Маринела", когато гардовете изложиха на опасност премиерът и министри от кабинета. Той призна, че реакцията на гардовете е била бавна. "Ще ми бъде докладвано писмено от всеки служител, присъствал на мероприятието. Има проблем, който трябва да изясня", призна Ангелов пред медии, цитиран от БЛИЦ.


Националната служба за охрана (НСO) изложи на риск премиера Бойко Борисов. В началото на бизнес форума в столичния "Кемпински хотел Маринела", докато министри, бизнесмени и журналисти заемаха местата си в залата, неизвестен млад мъж неочаквано се озова зад гърба на премиера на трибуната. Гардовете изобщо не реагираха. На мероприятието имаше пълен екип от служители на НСО - 12, като четирима от тях са лична охрана на министър-председателя, петима - от авангарда, от които двама охраняваха подстъпите към трибуната. Останалите трима бяха на входовете в залата.


След като странният субект застана досами гърба на премиера, близо минута нито един от гардовете не предприе действия за обезпечаване на сигурността на държавника. Нещо повече, служителите на НСО безучастно наблюдаваха как лицето стои зад Борисов и се опитва да привлече вниманието на публиката. "Казвам се Сергей Цочев", започна представлението си младият мъж, облечен в дънки и сако. Пред ошашавения поглед на министър-председателя и бездействието на охраната му необезпокояван мъжът разказа, че е намерил 2 стотинки от 2000 г. и попита защо на монетата пише само България, а не Република България. И продължи с невнятни разсъждения: "На какво сме република, господа?" В този миг Борисов се обърна, за да види кой говори. Стотината бизнесмени и журналисти изпаднаха в недоумение. Настъпи смут в залата. В този момент младежът попита седящата до премиера главна редакторка на в. "24 часа" Венелина Гочева: "А, вие сте Кристалина Георгиева, нали?" И едва след като получи отговора: "Не, не съм, не ви познавам", двама от бодигардовете се приближиха до мъжа, подканиха го да излезе навън и така го изведоха от залата. Едва тогава те вероятно осъзнаха какъв огромен гаф са допуснали - пробив в националната сигурност на страната. След това заключиха най-близкия вход до трибуната, на която беше премиерът.


Проблем в НСО имаше и на 19 януа­ри 2013 г. когато Октай Енимехмедов се качи на трибуната и насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган, който четеше доклада си пред националната конференция на ДПС. И тогава НСО закъсня. Същата година, десет месеца по-късно гардове допуснаха протестиращи да насядат пред автомобила, с който пътуваше премиерът Орешарски. За първи път обаче в последните 25 години вчера съществуваше реална опасност за живота на министър-председателя.


НСО има 1200 служители, а бюджетът й за тази година е 31,3 млн. лв. Преди дни лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска да се съкрати щатът и драстично да се ореже бюджетът на НСО.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и