17.05.2015 13:45

Борисов договори задълбочаване на сътрудничеството с Катар

Видян 1082 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят и министър на вътрешните работи на Държавата Катар шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани подписаха двустранно междуправителствено споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността. Това е първото споразумение в сферата на сигурността в рамките на дипломатическите отношения между двете държави, с което премиерът Борисов и вицепремиерът Румяна Бъчварова положиха основите на сътрудничеството в тази сфера.


 


В рамките на срещата между двамата министър-председатели, която се проведе днес в Доха, беше заявен интерес за сътрудничество с България от страна на Катар в областта транспорта, земеделието и енергетиката. Конкретни параметри за партньорството в отделните сектори ще бъдат обсъдени на предстоящите утре двустранни срещи между ресорните министри от двете държави.


 


Министър-председателят на Катар изрази убеждението си, че двустранното сътрудничество ще бъде укрепено и отбеляза важността на създадената междуправителствена комисия, чиито заседания допринасят за задълбочаване на партньорството между България и Катар. Намерение за активно сътрудничество заяви и премиерът Борисов. Двамата потвърдиха желанието си за развитие на икономическите контакти.


 


В присъствието на двамата премиери и водените от тях делегации беше подписано и писмо за проява на интерес за сътрудничество между компаниите Катаргаз и Булгаргаз.


 


По-рано днес премиерът Бойко Борисов проведе и разговор със заместника на емира на Държавата Катар шейх Абдулла бин Хамад Ал Халифа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци