Свързани новини

15.05.2015 12:00

Фандъкова: 120 млн. лева инвестирахме само в нови детски градини и училища

Видян 1406 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В последните години около 120 млн. лева инвестирахме само в строителство на нови детски градини и училища. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на Деветата национална конференция на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", съобщи Фокус. 


"Огромно удоволствие е да присъствам на този доста сериозен форум. Пожелавам от сърце успех в работата, която не е лека. В София достигаме добри резултати благодарение на професионалистите, които работят в училищата и детските градини, но и благодарение на социалния диалог, който постигаме със синдикатите. Това е наистина голяма основа, за да може работата да е успешна. Образованието се прави от учителите, останалите сме подкрепящи.


Учителят е този, който може да направи така че на ученикът да му е приятно. Винаги в моето разбиране, първият приоритет е мотивацията и условията на учителите", заяви Фандъкова. По думите й, тази година ще бъдат отворени още 8 нови детски градини и ще започнат да се строят други осем. "На 15 септември ще открием ново училище в село Герман. Още 100 млн. лева инвестирахме в модернизация на съществуващата среда. Това са на първо място сигурност за сградите и на второ - енергийна ефективност. Енергийната ефективност е по-малко пари за енергия и повече пари за учителите и децата. Това ни води в нашето разбиране", допълни Фандъкова. Тя посочи, че има близо 30 млн. евро инвестиции за тази година. "Тези инвестиции водят до нещо много важно - в условията на криза, никак не е без значение фактът, че с тези инвестиции успяхме да открием около 2200 нови работни места", добави Фандъкова.


"Настоявам час по скоро законът да бъде приет и стискаме палци на г-жа Дамянова. Квалификация и мотивация на учителите - това е рецептата", каза още Йорданка Фандъкова.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни