Свързани новини

14.05.2015 18:05

Правосъдният министър се провали?

Видян 1441 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предлаганите промени в Конституцията разделиха управляващите ГЕРБ и РБ с подкрепящите ги ПФ и АБВ. Сотир Цацаров е против главните прокурори да бъдат сменяни, съобщи Dir.bg.


Председателят на парламента Цецка Цачева покани в кабинета си представители на четирите партии, министъра на правосъдието Христо Иванов и вицепремиера Меглена Кунева, за да започнат консултации за промени в Конституцията, които пряко касаят съдебната власт. 


Единствената безусловна подкрепа за реформите, която има партията мандатоносител, е на Реформаторския блок. Те обаче възнамеряват да внесат и допълнителни предложения, свързани с отчетността на главния прокурор пред парламента и възможността той да бъде отстраняван от длъжност. 


Макар и представител на РБ, вицепремиерът Меглена Кунева индиректно обяви, че тези предложения едва ли ще минат. Сходно мнение има и правосъдният министър.


ПФ и АБВ не са готови да правят свои предложения и не са склонни да се бърза с промените. ДПС и БСП, които не бяха поканени на срещата, също се отнасят скептично към амбициите на управляващите промените да станат факт час по-скоро. Депутатът Четин Казак заяви, че Движението няма да прави свои реформи в основния закон, че също не подкрепя бързането на управляващите и че ако целта на тези промени е да бъде сменен Висшият съдебен съвет, те няма да застанат зад тях.


След инфарктното заседание при Цецка Цачева четирите управляващи политически сили ще се опитат да формулират ясни предложения за промени в основния закон, които да ги обединяват, и днес разговорите ще продължат. Засега не е ясно дали на тях ще бъдат поканени и останалите политически сили в парламента.


Припомняме, че Христо Иванов е един от 8-те министри за смяна от списъка на 19' от миналата седмица.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и