Свързани новини

10.05.2015 16:05

Тотото обявява милионери и „хилярдери“

Видян 2883 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Досега в България своевременнно беше разкрит само един тотомилионер – Росен Русимов от Перник, а за други научавахме десет-двадесет години след като са грабнали джакпота в драматични медийни сюжети как повечето са останали без пари. Което, между другото, се случи и на споменатия късметлия от града на винкела, както се твърди в средствата за масова информация.

Вече след всеки тираж с уцелени шестици в 6 от 49 или петица в 5 от 50 плюс 1 зодия, ще става ясно кой печели големите пари, както се практикува в САЩ и Западна Европа. С тази разлика, че там и сумите са много по-големи, и сигурността на фона на ниската престъпност е много по-гарантирана. Да не говорим за тоталната закъсвация на населението у нас, което принуждава тотомилионерите да финансират и фамилиите си до трети братовчед, а понякога цели села и махали. Ще бъдат огласявани имената не само на спечелилите милиони, но и на всички онези, които изкарват повече от 10 000 лева от тотото.

Друга промяна в правилата на играта е, че джакпотите ще се изплащат с години. Печелившият ще взема за честито половин милион лева. Ако е спечелил в 6 от 49, ще си получава разсрочено остатъка от парите 7 години. А в случай, че е ударил джакпота в 5 от 50 плюс 1 зодия, „заплатата“ от тотото ще бъде за 14 години напред. Разсрочването е такова, понеже в едната игра тотото ще дава милион, а в другата – 2 към джакпота.

Смята се, че след като парите идват не накуп, а равномерно, тотомилионерите няма да се разоряват поради прекомерно харчене, както се твърди, че често им се случвало, а ще си гарантират богат живот за дълго време и ще се превърнат в сбъдната българска мечта. Пък и за тотото ще бъде по-лесно да не се натоварва с големи харчове.

Малките джакпоти ще останат само в 6 от 42, където правилата на играта не се променят, както в 5 от 35 сумите ще продължат да се разпределят на базата на получените приходи. Ще се залага ли при това положение в тези игри – ще поживеем и ще видим.

Няма да го има вече Втори тотошанс, където участваха всички фишове, които нямат печалби от тегленията и докарваха добри суми на онези, на които уж им липсва късмет – така да се каже – прецаканите. Ще се разиграва само автомобил.

Промените, които са първите в тотото, откакто в зората на демокрацията беше въведен изобщо джакпот, идват на фона на нарастващата конкуренция за държавния хазарт на фона на Националната лотария и Бинго милиони, които подлудиха нацията и от самия си старт огласяват спечелилите петцифрени и шестцифрени суми.

Преди 1990 г. имаше таван за печалби в 6 от 49 – 20 000 лева за шестица и 15 000 лв. за 5+1 уцелено допълнително число. С толкова човек можеше да купи апартамент в София. По онова време много хора играеха комбинации, за да могат при уцулена шестица или петица, да оберат и много по-малки печалби – четворки и тройки и така евентуално да се уредят с повече от 20 бона. Едва по-късно се появиха 5 от 35, 6 от 42 и другите игри на тотото.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако