05.05.2015 13:12

Консултират с ДАНС приватизацията на Централния депозитар

Видян 1007 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За приватизацията на Централния депозитар ще се търси становище и на Държавната агенция за национална сигурност, защото тя отговаря и за финасовата сигурност на страната, казва в интервю за „Стандарт" шефът на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов. 


Повод за коментара му е становището на Комисията за финансов надзор, според която приватизацията на Българската фондова борса и Централния депозитар в пакет може да бъде неблагоприятна за финансовата система на страната.


Надзорният съвет на агенцията ще реши дали Централният депозитар изобщо ще влезе в програмата за приватизация въз основа на двете становища - от КФН и от ДАНС, казва Караниколов. Ето защо в програмата за раздържавяване за тази година е включена само фондовата борса. В процедурата агенцията се надява да привлече изключително големи инвеститори, което по думите му разсейва безпокойството за ефекта върху финансовата система. Освен това участниците ще трябва да бъдат одобрени от КФН, за да бъдат допуснати до конкурса.

 

Караниколов информира, че се подготвя предложение за изваждане на 11 обособени части от дружеството за дипломатически имоти АДИС, които евентуално да бъдат продадени. Компанията като цяло в момента е в процедура за връщане в забранителния списък за приватизация. Според Караниколов обаче въпросните части са търговски обекти - предимно големи софийски магазини, и продажбата им няма да навреди на дружеството, но ще осигури свеж ресурс за обновяването на останалите имоти.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и