Свързани новини

04.05.2015 15:52

The Financial Times: Западните лидери трябва да съжаляват за решението си да не присъстват на Парада на 9 май

Видян 1252 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки западен лидер, разбиращ мащаба на приноса на съветския народ в победата над нацистка Германия, и който е отказал да присъства на Парада на 9 май в Москва, трябва да съжалява за решението си, пише The Financial Times, предаде РИА Новости.


Тържествата, посветени на 70-тата годишнина от Победата ще бъдат специални както за Русия, така и Запада: възможно е тази годишнина да е последната кръгла дата, която да имат възможността да отбележат ветераните и участниците във Втората световна война, пише още изданието.


Западните лидери няма да присъстват на Парада, тъй като не са съгласни с присъединяването на Крим към Русия и смятат, че Москва участва пряко в украинския конфликт. Именно затова те няма да посетят парада на Победата на Червения площад, където ще бъде представена руската военна техника.


Въпреки това обаче, трябва да се помни, че СССР е изгубил във Втората световна война над 20 млн. души и „неговият принос за победата над нацистка Германия е по-голям от този на всяка друга държава“. Само броят на жертвите от блокадата на Ленинград превишава съвместните загуби на британците и американците взети заедно през цялата война, се казва още в статията.


„Сталинградската и Курската битки коренно са променили хода на войната. Ролята на Русия е била централна и решаваща, и тя не бива никога да бъде забравяна от историците“, подчертава изданието.


Според The Financial Times, западните лидери трябва да използват възможността по време на честванията на 70-тата годишнина от Победата да обявят, че въпреки разногласията с руския президент, те нямат нищо против самите руснаци. В Русия, както и извън нея трябва да се отдаде необходимата почит на тези, които са жертвали живота си, за да спасят света от нацизма.


Традиционно в Москва на юбилейните тържества по случай Деня на Победата са поканени лидерите на много държави. За 70-тата годишнина покани са получили 68 държавни глави, както и ръководителите на ЮНЕСКО, ООН, ЕС и Съвета на Европа. Присъствието си на 9 май в Москва са потвърдили лидерите на повече от 25 държави.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви