Свързани новини

30.04.2015 13:28

Издръжката на живот - 2253 лв. за 4-членно семейство

Видян 1074 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За да покрива задължителните си разходи за жилище, здравеопазване и образование, едно 4-членно домакинство у нас трябва да разполага с 2253 лева месечно, показва редовното наблюдение на КНСБ на потребителските цени и издръжката за живот за първото тримесечие на тази година.


В сравнение с предходното тримесечие издръжката на живот е нараснала с 0.5 процента, а на годишна база се наблюдава задържане на нейната стойност. От хранителните продукти най-много са поскъпнали зеленчуците - със 17 процента, като цената на марулята се е увеличила с 46 процента спрямо същия период на миналата година, а цената на зелето - с 65 процента.


Намаление на цените се наблюдава при месните и млечните продукти, както и при захарните изделия. С доход до 360 лева на човек от домакинството живеят над половината от домакинствата у нас или около 3 милиона и 800 хиляди души, показват данните от изследването.

От КНСБ отчитат нарастване на средната работна заплата в някои икономически дейности през 2014-та година - това са хотелиерството и ресторантьорството с ръст от 18.4 процента и ремонтът на автомобили с ръст от 10.5 процента.


В същото време обаче се е увеличил и броят на хората, които са наети на пълен работен ден срещу минимална заплата - през 2014-та година те са били 11.6 процента от всички наети у нас. В областите Монтана, Видин и Търговище работещите на минимална заплата са над 20 процента от всички наети.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей