29.04.2015 17:23

Борисов към ТВ7: Идете и си оправете бакиите!

Видян 1625 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов е наредил на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова да остане само един полицаи в ТВ7, докато тече описът на съдия-изпълнител. Това заяви самият той в пряко включване по телевизията.


„Най-мразя подобни неща – да се струпва полиция по един подобен случай”, заяви Борисов. Той се обърна към представителите на медиите да си уредят отношенията с Фонда за гарантиране на депозитите, който има отношение към задължението на телевизията към КТБ. „А вие идете и си оправете бакиите”, призова Борисов.


Премиерът заяви, че не желае нито държавата нито институциите да бъдат замесени в частен съдебен спор. „Не съм идвал откакто направихте всички глупости по Костинброд”, каза Борисов на водещите. Той категорично подчерта, че не иска МВР да се замесва в този случай.


Министър-председателят припомни как представители на телевизията са идвали всеки ден пред дома му да протестират. Водещата пък побърза да се разграничи като каза, че това било дело на Николай Бареков. „Но личните неща нямат никакво значение. Аз съм изпратил човек да се намеси във ваша полза и да се спази законът”, заяви Борисов. 


Той е разпоредил на вътрешния министър Румяна Бъчварова да накаже този, който е изпратил толкова много полицаи в телевизията. По данни на ТВ7, те са били 85.


„В такъв спор пращат двама полицаи да призоват двете страни да изпълнят закона. Ако не го изпълнят, ги арестуват и отвеждат в районното”, обясни Борисов.


„Този панаир нито е в синхрон с моето управление, нито е в синхрон със сигурността и спокойствието, които целя”, категорично заяви Борисов.


Междувременно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварове пристигна пред ТВ7 и заяви: "Преди 14 дни до ТВ7 е изпратено уведомление по Закона за собствеността. Медиите, както и хората, са равни пред закона. Много моля никой да не спекулира с тази ситуация. Опитваме се да решим един много съществен проблем". 


И поясни: "Има задължения на медията. Ще установя дали тази бройка е правомерна и след това ще разпоредя да бъдат изтеглени тези полицаи. Първоначално пред сградата са били пет души. После преценката е била, че се налага присъствието на още, поради нарасналото напрежение".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се