Свързани новини

23.04.2015 09:04

Над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки са направени в Пазарджик

Видян 1207 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 2007 г. до края на 2014 г. в Пазарджик са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки. Това обяви в „Тази сутрин” на bTV общинският съветник Румен Петков от БСП. Заедно с колегата си от ГЕРБ Тодор Георгиев той обяви, че общинският съвет неведнъж е разглеждал съмнителни сделки.

 


Двамата съветници отбелязаха, че пред общинския съвет на Пазарджик не е бил поставян въпросът за имотите на кмета Тодор Попов. Общината е в остър финансов дефицит, който продължава вече няколко години. Общите дългове надхвърлят 30 млн. лева при собствени приходи 20-22 млн. лева, заявиха те.


 


Многократно са разглеждани редица сделки с извънпазарни начални цени и с един участник, които „създават съмнения и предпоставки за недобри практики”, коментира Георгиев. Той попита защо след като този имот е строен поне година и половина, институциите не са реагирали. „Къде е била държавата през тези година и половина, когато са подавани празни декларации”, поиска да знае още Георгиев.


 


Според Петков от 2007 г. до края на 2014 г. са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки. Той призова Нека НАП и Сметната палата установят дали кметът е декларирал имот в с. Црънча.




От своя страна председателят на Общинския съвет адвокат Хари Харалампиев, който беше начело на листата „Тодор Попов за Пазарджик”, защити кмета, като цитира публикации в местни медии, че Тодор Попов е най-успешният кмет на България.


 


 „За да бъде обявен за такъв – значи има защо. Някои, които загубиха кметски пост, са много недоволни, затова има такава злост”, коментира Харалампиев, като заяви, че не е бил в селския имот на кмета и не е негова работа да знае откъде той има средства за него.


 Снимка: БиТиВи



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог