28.12.2008 09:39

Местан: Мит е, че ДПС преяде с власт

Видян 1191 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ДПС преяде с власт”, „ДПС е непрекъснато във властта” - тези две твърдения депутатът и зам.председател на ДПС Лютви Местан нарече нетолерантни митове, предаде кореспондентът на БГНЕС от Момчилград. Там се състоя възпоменателен митинг за жертвите на „възродителния процес”.


Политикът цитира аритметиката на парламентарните групи, които са излъчили различен брой свои министри. „Кое е анормалното 34 народни представители от ДПС да излъчат трима свои министри? Не само, че не може да се говори за преяждане с власт, относителната тежест на ДПС във властта е най-ниска”, отсече Местан. Според него в основата на мита „ДПС преяде с власт” стои голямата тема за толерантността. „Не бива да допускаме езикът на толерантността да се замени с езика на омразата. Но се прави опит езикът на омразата да се превърне в норма на политическо говорене”, посочи Места. Политикът подчерта, че никак не се нуждае от езика на снизхождението в стил „Много обичам турците, те са хрисими, скромни, честни, трудолюбиви хора”. Според Местан, ако един представител на малцинството реши да разгърне сериозен бизнес, той се сблъсква с крайната нетолерантност на другите. „Още има необходимост от промяна в манталитета, в дискетата на всички ни, особено ако тя е замърсена от вирусите на „възродителния процес”, отправи призив от площада заместникът на Доган. Той допълни, че политиката на идентичността, за която се бори ДПС, много често се представя като фактор, застрашаващ националната сигурност на страната. Местан заяви още, че трябва да се напише речник на основните понятия, свързани с правата на човека, който да бъде четиво за всеки политик, особено ако той иска да управлява страната. Местан пожела на участниците в митинга „много, много бдителност”, за да не позволят промяната в политическия модел на страната./БГНЕС


 


 


 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец