22.04.2015 16:47

Илко Семерджиев: Москов е олицетворение на комунизма в здравеопазването

Видян 916 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Промените, които се предлагат в текстовете на Закона за лечебните заведения са връщане назад към комунизма." Това каза в ефира на БНР бившият министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, цитиран от Гласове.


 


"Със задължителна здравна карта ще се определят потребности на населението! Извинявайте но това е "нон сенс", който отдавна не бях чувал в публичното пространство – администрацията ще определя потребностите на населението чрез задължения за включване в здравна карта. За мен комунизмът се е завърнал в здравеопазването и д-р Москов е неговото олицетворение", подчерта д-р Семерджиев."Здравната карта, която е регламентирана в Закона за лечебните заведения от 1988 г стана факт през 1999 г. Тя съществува и всички, които не знаят за нейното съществуване, приказват празни приказки в публичното пространство", каза още Семерджиев.


 


"В България има 2 пъти повече болници от необходимото и не може да се говори за липса на достъп до такива" каза Семерджиев. "Същото важи и за извънболничните лечебни заведения. Същото важи и за задоволеност с лекари", коментира експертът, който е категоричен, че новите регулации ще отблъснат лекарите, които се явяват и най-големите инвеститори в здравеопазването.   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей