Свързани новини

20.04.2015 15:24

Волен за ЧРД на „Атака”: 10 години водя битка за България

Видян 3222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отбелязахме 10 години от създаването на ПП „Атака". Всяка една минута, всеки час и ден от тези години бяха наситени с действия. Това заяви председателят на партията Волен Сидеров в предаването си „Неделник“ по ТВ Алфа вчера.


 


„През тези 10 години, откакто съществува „Атака”, много българи са променили мисленето си. За 10 години „Атака” има над 360 законодателни инициативи, декларации. Огромна част от тях не са предвижени в зала или отхвърлени”, добави той.


 


В предаването Сидеров припомни своя статия от 1992 г., в която критикува тогавашните медии, че са прекалено сервилни към властта и не отразяват живота такъв, какъвто е.


 


„Сега нищо не се е променило. И сега медиите са сервилни, угодничат на властта и прикриват реалните проблеми на хората“, заяви националистът.


 


Той припомни, че на учредяването на „Атака” на 17 април 2005 г. не е дошла нито една медия, дори и ТВ СКАТ.


 


„Тогава, през двата месеца до изборите през юни, нито една медия не е отразила огромния интерес към „Атака”. Това беше невиждано досега в политическата история на България. Да се струпват хиляди хора на площад или в зала, да я препълват не за да гледат музикална програма или някакво шоу, а да слушат думите на някой, който им говори, след което да искат да се докоснат, да се здрависат, да ме прегърнат, да усетят физическия допир с човека, който очевидно им дава и ги зарежда с нещо“, каза националистът.


 


Сидеров отбеляза, че когато медиите виждат възхода на „Атака”, са започнали да обясняват, че идва нещо страшно. Същите тези вестници, които дотогава са се борили за неговите коментари. Всички, които дотогава са се възхищавали, започват да очернят Сидеров.


 


„С какво им пречеше „Атака” и защо предизвика вълна от ненавист и черна пропаганда?, попита лидерът на националистите. - Защото това беше политическа сила, която изрази за първи път антиколониални виждания.”


 


Лидерът на „Атака” подчерта, че политическият елит от 1989 г. насам е идейно вербуван от американците. Дават му се пари по линията на американската държава и службите и се прави пропаганда. С нея се внушава, че неолиберализмът е единственият път на развитие и няма друг и всичко, което носи печалба, трябвало да е в чужди ръце.


 


Всички тези вербувани са били бивши комсомолски и партийни секретари, завършили в Съветския съюз. Те и сега продължават да обясняват, че това е пътят – Западът, НАТО и никога Русия.


 


„Всички тези, които в момента създават военно напрежение и тикат света към трета световна война, имам предвид Вашингтон и Брюксел, продължават да бъдат представяни като безалтернативни. И какво направи „Атака”? Защо е толкова мразена? Защото каза, че има алтернатива. Защото каза, че България трябва да осмисли своя път. Достатъчно беше грабена, достатъчно беше криминализирана, бандитизирана и т. н. „Атака” го каза. Аз го казах, повтарях го и точно затова трябваше да се измисли формула, по която да бъда очернен, да бъда представен за неприемлив за българина, защото той не обича конфликти.“


 


Сидеров припомни президентските избори през 2006 г., когато е направена огромна манипулация, за да не спечели той изборите. Уплахата е голяма и социолозите не вадят изследвания, защото тогава „Атака” е втора политическа сила след БСП. И тогава е решено да се създаде партия, която да измести „Атака” и начело на нея да застане тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов.


 


И когато „Атака” е с тенденция да мине БСП и да стане първа политическа сила, се създава ГЕРБ, а целта е да се измести и унищожи „Атака”. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей