Свързани новини

15.04.2015 14:45

NI за руския оръжеен експорт: Санкциите не опитомиха мечката

Видян 1696 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антируските санкции и падане цената на енергоносителите не се отразяват върху експорта на руското въоръжение, счита наблюдателят Николас Гвоздев в The National Interest, цитиран от БЛИЦ. Авторът пише, че падането на цените на енергоносителите и рецесията в Русия би трябвало да попречат на изпълнението на плана за превъоръжаване на руската армия, обаче „от страна на администрацията на Путин няма готовност да се откажат от тези планове”.


„Вместо това акцентът се слага върху търсене на път да се премине през трудните две следващи години, а след това след очакваното оживление на икономиката да се възобнови реализацията на плана” – отбелязва Гвоздев.


В публикацията се казва, че въпреки въведените санкции на ЕС против Русия, експортът на руско въоръжение през 2014 г. се увеличава, а Русия остава привлекателен източник на висококачествено оръжие.


Нестабилността в Близкия Изток стимулира Ирак, Иран и Египет да купуват оръжие. Гвоздев отбелязва, в страните от този регион не могат да разчитат на САЩ по отношение на своята сигурност и затова желаят да се презастраховат. Във връзка с това расте желанието им да придобият руско въоръжение.


Наблюдателят на National Interest припомня, че руското оръжие съставлява 29% от световната търговия и този процент неотклонно расте през последното десетилетие.


„Обръщам се към ония, които очакват, че санкциите и падането на цените на енергоносителите ще опитомят мечката: помислете още веднъж” – завършва авторът на публикация



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец