Свързани новини

14.04.2015 17:04

Край с регулираните цени на тока до края на годината

Видян 1263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази година най-вероятно за последен път Комисията за енергийно и водно регулиране ще определя цените на електроенергията. Това стана ясно след първото заседание на Комисията в обновения й състав. Очаква до края на тази година или от началото на следващата да заработи енергийна борса.


Това означава, че КЕВР от следващата година ще определя единствено цените на мрежовите услуги на електроенергийния системен оператор и електроразпределителните дружества, както и добавката "задължения към обществото", в която влиза токът от възобновяемите източници, заводските централи, американските тец-ове и др. Според новоизбрания председател на КЕВР Иван Иванов, за да бъде възможно създаването на борсата, правилата за търговия с електрическа енергия, както и части от Закона за енергетиката трябва да бъдат променени. Иванов твърди, че целта на промените е единствено по-лесният избор на доставчик на електроенергия. Относно предстоящото ценообразуване за регулаторния период от 1 юли тази година до 30 юни 2016 г. той посочи, че основният параметър, който ще се следи, е дефицитът в НЕК и неговото максимално редуциране.


Иванов обаче намекна, че ако няма друг вариант, е възможно да има и корекция нагоре в цените на електроенергията. Както 19 минути вече писа, според статията на журналиста Васил Петев, новият шеф на КЕВР, който ще определя цената на тока, водата, парното и газа оттук-нататък и ще контролира ЕРП-тата и другите монополисти, е таен агент на ДС. Името му било „потулено“ от списъците на бившите агенти и сътрудници на ДС през 1998 година по настояване на Атанас Атанасов и Иван Костов, с помощта на полковник Янис Груйчев, бивш шеф на НСС, а по-късно и зам.-шеф на ДАНС.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец