Свързани новини

06.04.2015 16:02

Новият шеф на КЕВР бил скрит агент на ДС

Видян 3125 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Иван Иванов – роднина на разстреляния премиер Иван Багрянов и сътрудник на ДС КОЙ е новият шеф на КЕВР Иван Иванов?” Това е последната скандална статия на журналиста Васил Петев. Тя излиза на 3 април, петък в неговия сайт.  В неделя, 5 април, в 7,45 ч. той е нападнат, бит и с изпочупени пръсти. В последната си скандална статия той разкрива, че новият шеф на КЕВР, който ще определя цената на тока, водата, парното и газа оттук-нататък и ще контролира ЕРП-тата и другите монополисти, той се оказва стаен агент на ДС. Петев се позовава на разкрития на Едвин Сугарев отпреди 10 години. Според версията на общественика, преди изборите 2001 г. не е премълчано само името на Георги Първанов – Гоце като агент на ДС. Скрити са и още сътрудници на соцрежима, сред които вероятно и Иван Иванов. Ние не се наемаме да твърдим истина ли е това. Но сме длъжни да представим статията, защото това може да е от значение за разкриването на нападението срещу журналиста Петев. Може и Сугарев да е в опасност. Ето текста:


„Въпреки, че наскоро Радан Кънев се закани да подложи управляващите на „кадрова диета“, отново получихме реформиран топ експерт. Доцентът Иванов. Един доказан земеделец, седесар, десебар и вече реформатор. Проверка на BIG5.BG показа, че Иванов е внук на брата на Иван Иванов Багрянов, разстреляния министър-председател на България до 2 септември 1944 г. Иван Иванов е роден 1945 година в Пловдив. Завършва Техническия университет. Там става асистент, след това доктор на техническите науки, доцент. В университета Иван Иванов става член на казионния БЗНС с председател Петър Танчев, откъдето се познава с Евгений Бакърджиев. Още там е вербуван да работи за Научно- техническото разузнаване. През 80-те години Иванов е изпратен в Тунис, където преподава в Националния технически университет. Според данните ни визитата е била по линия на Арсенал и научно-техническото разузнаване.


В началото на деветдесетте години се връща в България. Привлечен е в СДС. А в Техническия университет започва да израства, става председател на Асоциацията на демократичните синдикати (АДС) в ТУ - София. През 1995 година става ръководител на катедра ЮНЕСКО във ВУЗа. През 1997 г. е избран за народен представител в 38-ото НС. Народен представител от ПГ на СДС. Член на комисиите по образование и наука и външна и интеграционна политика. През 2000г. е заместник-председател на ПГ на СДС. През 2001 е избран за народен представител в 39-ото НС. Заместник- председател на комисията по транспорт и телекомуникации. Член на комисията по образование и наука. Напуска СДС. През 2004 г. е съучредител на Демократи за силна България. През 2005 г. става народен представител от ДСБ в 40-ото НС, където е член на комисията по транспорт и съобщения и на комисията по енергетика.


През 2007г. Иванов е избран за заместник-председател на ДСБ. В 42 НС е заместник-председател на ПГ на Синята коалиция, заместник-председател на комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения, член на комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм, ръководител на постоянната делегация на Народното събрание в Асамблеята на Европейската сигурност и отбрана.

Иван Иванов е „потулен“ от списъците на бившите агенти и сътрудници на ДС през 1998 година, по настояване на Атанас Атанасов и Иван Костов с помощта на полковник Янис Груйчев, бивш шеф на НСС, а по-късно и зам.-шеф на ДАНС. По заръка на Иван Костов, полковник Янис Груйчев прикрива 63-ма агенти от ръководството на СДС, за което говори и Едвин Сугарев в писмото си от 2005 година”.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец