Свързани новини

05.04.2015 18:04

В метрото може да се плаща и само с кредитна карта

Видян 1391 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичани и гостите на града, пристигащи от цял свят, вече ще могат да влизат в метрото, плащайки с кредитна карта. По идея на 19 минути, с челния опит на Осло, за да ползват метрото, пътниците просто ще трябва да долепят картата си до специалното устройство, монтирано върху металните заграждения, водещи към влакчетата. Ще си спестят рекетирането на летищните чейнчбюра с фалшиви курсове и на такситата. 

Ще се плаща само стойността на билетчето, без допълнителни такси,  „Системата ще работи само с картите, снабдени с чип”, обясни шефът на столичното метро инж. Стоян Братоев. Така, дори когато човек идва от чужбина и няма български левове, ще може без проблем да използва подземния транспорт в София. Автоматите са поставени по новата отсечка на метрото от летището до бул. Цариградско шосе. В момента обаче се разработва проект, който да позволи монтирането им по всички станции на столичното метро, така, както е на много малко места по света.  




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и