Свързани новини

30.03.2015 12:00

Украйна моли „Газпром” да продължи „зимния пакет”

Видян 1478 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нафтогаз Украина” е изпратил писмо до "Газпром" с предложение да бъде продължено действието на „зимния пакет” до края на следващия есенно-зимен период, съобщи украинската компания.


Този пакет е съгласуван на тристранни преговори в Брюксел на 31 октомври 2014 г. Според споразумението през зимния период Киев получава руски газ на цена 329 долара за 1000 кубометра в предплата със 100 долара отстъпка. Тези условия важат до 1 април.


Преди това украинският енергиен министър Владимир Демчишин е заявил, че от 1 април Украйна може да престане да купува газ от Русия, а да го получава от европейски партньори. През март Украйна е закупила газ от Русия в намалени количества – само по 10 милиона кубометра в денонощие.


На 19 февруари между Русия и Украйна възникна нов газов спор. Тогава „Нафтогаз Украина” прекрати доставката на газ за Донбас, като обясни това с „критична повреда” в газопровода. „Газпром” реши проблема, като активира консервирани газоизмерителни станции. Само след няколко часа украинската страна обяви, че е възстановила тръбите и е възобновила подаването на газ в региона.


Ситуацията не се изясни. На следващия ден „Нафтогаз” заяви, че е възстановил газоподаването. Представители на Донбас обаче твърдят, че газ постъпва непосредствено от „Газпром” през южната граница. „Газпром” на свой ред заявява, че това е съгласувано с руската страна.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат