Свързани новини

30.03.2015 08:43

Хампарцумян: Добре, че Цветан Василев не е станал пилот

Видян 1651 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интервюто на Цветан Василев пред Явор Дачков бе коментирано в студиото на Нова телевизия от Левон Хампарцумян. Шефът на „Уникредит Булбанк”. Той каза, че пътниците имат късмет, че мажоритарния собственик на КТБ е станал банкер. „Добре, че не е станал пилот”, каза той, цитиран от БЛИЦ. „Съвестният гражданин, който има данни за престъпления и законови нарушения, трябва да отиде до прокуратурата или до медиите и да изложи каквото знае, а не да плаши с някакви тайни, нотариуси и други подобни тайнствени работи”, заяви банкерът.


„Има ограничения при кредитирането на свързани лица, които Цветан Василев е нарушил драстично. Такова нещо, ако се докаже е достатъчно да се вземе лиценза на КТБ”, уточни Хампарцумян. Според него, когато нещо се разклати в слаби бизнеси, те тичат с паничка в ръка при политиците, да ги спасяват с наши пари. „Трябва да се изследват причинно-следствените връзки, довели до казуса КТБ като бизнес модел и след това персоналните взаимоотношения”, допълни той.


Цялата система се възхищаваше на „тарикатлъка” на Цветан Василев, който очевидно е нарушавал закона при кредитирането и придобиваше фирми от българската икономика без да има право на това. „Бизнес-модела на КТБ е грешен”, потвърди Хампарцумян.


Според него, не може една банка да зависи от един и няколко клиенти, затова е забранено да се градят банкови бизнес империи от няколко души. ”Господин Василев е нарушил добрите банкови практики многократно”, смята банкерът с „химическо образование”, както го определи в интервюто си Цветан Василев.


Той отхвърли обвинението на собственика на КТБ, че е предлагал 8.5% лихва за парите на държавата, ако бъдат прехвърлени в управляваната от него банка. „Такава лихва не мога да си позволя да дам”, категоричен бе Хампарцумян.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни