Свързани новини

27.03.2015 12:13

БИСА - срещу антируската политика у нас

Видян 1176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската Инвестиционно Строителна Асоциация /БИСА/ застава твърдо срещу антируската политика, водена от отделни представители на висша държавна администрация в Бъргария, информира novini.bg.


От името на всички членове на БИСА изразяваме нашето безпокойство относно опитите за прогонване на руските туристи и инвеститори от страната ни. В тази връзка и с оглед на последните тревожни събития, членовете на Асоциацията ще подкрепят организирания мирен протест, който ще се проведе на 29 март /неделя/ от 12.00 часа на автомагистрала Тракия в участъка Бургас – кв. Ветрен. 


Заявяваме, че твърдо подкрепяме всички колеги от туристическия бранш и категорично заставаме зад искането им да се прекрати незабавно антируската политика и всякакви кампании, които водят до отлив на руски туристи. 


„Според последни данни, публикувани в националната преса,  66% от БВП на България се формира от приходите от летен туризъм.  Това са 3 000 000 000 лв. От тях 66 на сто идват от Русия. Това значи близо 50% от БВП. Този, който не оценява това и не се старае да го запази и развие, то той е направил първите стъпки към национално предателство”, заяви Георги Георгиев, зам.- председател на БИСА.


„Настояваме за незабавно икономическо стимулиране на туристическия сектор и сериозни визови промени с максимални облекчения за руските туристи, които да важат още за украински, беларуски и казахстански граждани. Също така искаме да се предприемат спешни мерки за подобряване на инфраструктурата по българското Черноморие. Призоваваме политиците да защитят икономическите интереси на България и на българския народ, като работят категорично в посока страната ни да остане и занапред „Зона на Мира”! Настояваме за гаранция и ясна позиция от страна на управляващите, че всеки един турист, всеки закупил апартамент тук и избрал България за втора родина, няма да бъде притесняван заради етническата си принадлежност, от това на какъв език говори и каква вяра изповядва. Нека всички заедно покажем, че България е приятелска държава, в която всеки е добре дошъл”, коментира Главният секретар на БИСА Боряна Димитрова.


Припомняме, че протестният автопоход е организиран чрез социалните мрежи от наши колеги от туристическия бранш, сред които хотелиери, ресторантьори, брокери, туроператори и др. Сборният пункт на протеста е в 12.00 ч. на 29.03.2015 г. на паркинга пред магазин МЕТРО в Бургас. Автопоходът ще продължи до 15.00 ч с маршрут Бургас – кв. Ветрен и обратно с финална точка Морската градина пред Пантеона. 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се