Свързани новини

26.03.2015 13:33

Нова БМП и танк ще шестват за сефте на парада на 9 май в Москва

Видян 2978 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фотографиите на руските бойни машини на пехотата (БМП) „Курганец-25”, които тези дни попаднаха в интернет, и видеозаписът на танка Т-14 на базата на платформата „Армат” предизвикаха широк интерес не само в руските, но и в чуждите медии. Очаква се на 9 май и двете нови машини да вземат участие в парада на Победата в Москва. Образците от перспективната бойна техника вече са във войските за усвояване и изпитания, са заявили висши руски военни, съобщава RT, цитирана от БЛИЦ.

 

БМП „Курганец-25”


На 23 март интернет-сайтът „Военный обозреватель” показа фотографии на най-новата БМП „Курганец-25” на полигона в Алабино. На снимката е запечатана група верижни машини с бойни модули, покрити с маскировъчни брезентови маскировъчни чохли.


БМП „Курганец” трябва да заменят приетите по-рано на въоръжение в руската армия БМП. Нейното серийно производство е планирано за 2016 г. Предполага се, че машината с бойна маса 25 тона ще бъде снабдена с перспективния боен модул „Епоха”, включващ 30-мм автоматично оръдие 2А42, четири контейнера за управляеми ракети „Корнет” и 7,62-мм картечница ПКТ.


Платформата на „Курганец-25” е конструирана на модулен принцип, което облекчи и ускори производството и ремонта на бронираната техника на нейна база.


„Курганец-25” е универсална верижна платформа, на базата на която се планира да бъдат създадени бойна машина за десант, верижен бронетранспортьор и противотанкова самоходна установка със 125-мм танково оръдие.


Танк Т-14 „Армат”


В интернет вече се появиха първите фотографии и видеозапис на новия руски танк Т-14 „Армат”, бойното отделение на който също е укрито с деформиращо очертанията му купол.


Сайтът „Военный обозреватель” съобщи, че танковете вече са пристигнали на полигона в Алабино за подготовка за парада в чест на Победата на 9 май в Москва.


Новият руски танк „Армат” трябва да стане един от най-главните експонати на парада на Победата. Според някои информации, тази бойна машина ще бъде снабдена с необитаем купол със 125-мм гладкоцевно оръдие с лоен запас от 32 снаряда. Това в определена степен се потвърждава и от видеото, излязло наскоро в интернет.


Независимо от замаскирания купол на танка, кадрите позволяват да се направят някои изводи за компановката на машината. Там ясно се вижда, че люковете са разположени пред купола, което съответства на изтеклите преди това сведения за бронирана капсула за тричленния екипаж в предната част на машината.


Освен това „необитаемостта” на купола се потвърждава и от липсата на ежектор на ствола на танковото оръдие, предназначен за извеждане на барутните газове и намаляване на газовете в бойното отделение. При лиса в него на хора това устройство не е необходимо.


Преди това бе съобщено, че освен основното си оръжие на куполя ще бъде поставено и многоцевно 30-мм оръдие за поразяване на ниско летящи обекти – вертолети и безпилотни самолети, а също така и картечница с голям калибър за поразяване на леко бронирани и не бронирани цели, например пехота на противника.


Според изявление на представители на руската армия, „Армат” представлява тежка верижна платформа от ново поколение, на базата на която ще бъдат произвеждани не само танкове, но и тежки БМП, бойни инженерни машини, тежки БТР, бойни машини за поддръжка на танкове. Освен това платформата ще се използва за самоходна артилерия,системи за ПВО и за защита от оръжия за масово поразяване.


Към 2020 г. е планирано да бъдат построени 2300 танка Т-14.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

МВР предлага издаването на лична карта да поскъпне

МВР предлага издаването на лична карта да поскъпне

Министърът на вътрешните работи Калин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

към хороскоп хороскоп