Свързани новини

26.03.2015 12:38

БСП: Чистките на Лукарски станаха пандемия

Видян 984 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандални уволнения и назначения в Министерство на икономиката ядосаха БСП. "Очевидно реформаторската страст за власт е неутолима", заяви на брифинг в парламента Атанас Мерджанов от БСП. "Тя продължава и нищо не може да обясни, новите назначения", предава КРОСС.


"Кадровият погром, извършван от министъра на икономиката Божидар Лукарски, продължава", допълни колежката му Мая Манолова. По думите й, министърът предвиждал още назначения - на съученици, братовчеди, чистачки от "Раковска" 134 и разбира се - кадри на ГЕРБ.

Скандални били назначенията и уволненията и в Агенцията за малки и средни предприятия, където са уволнени 7 от 53 служители. Уволнявали се от ръководни кадри до шофьори, акцентира тя.


"Мариета Захариева, ръководен кадър на СДС Красно село, е назначена за шеф на Агенцията за малките и средни предприятия. Тя е страна по граждански договор, сключен от бившия директор на Агенцията Николай Стоянов". Манолова припомни, че той е назначен в предпоследния ден на правителството на Борисов 1 от Делян Добрев. Николай Стоянов сключил няколко кухи договора без съдържание и ангажименти. Единият бил с Мариета Захариева. Той също така, по данни на червените, бил известен с това, че се готвел да разпродаде офис техниката на АМСП и да наеме външна фирма, която да извършва техническите услуги. Николай Стоянов е обвиняем по досъдебно производство за кухите договори и разследван от ДАНС. Мариета Захариева с назначението си връща жеста и сключва кух договор с Николай Стоянов за няколко хиляди лева с разрешението на Божидар Лукарски. Предвижда се за неин заместник да бъде назначен именно Николай Стоянов. Така тандемът, източвал Агенцията за малки и средни предприятие чрез кухи договори отново се връща на власт, притеснена е Мая Манолова.


Новоназначените в агенцията пък били без стаж. Лукарски имал афинитет към помощник-нотариуси в назначенията. Смените на икономическия министър според червените станали пандемия. РБ вече бил известен като консуматорски блок, по думите на Мая Манолова.


Според Жельо Бойчев пък назначенията са нагледен пример за разпределянето на министерствата по един феодален принцип. 

„Тези промени в редица важни институции, които имат отношение към цели сектори в българската икономика, заплашват редица наши международни ангажименти", обяви народният представител. Според него тези назначения са нагледен пример за разпределянето на министерствата по един феодален принцип и в момента г-н Лукарски и СДС безогледно кадруват в министерство на икономиката. „Това е политическа чистка и можем да видим до какво ниво е изчистено всичко за няколко месеца", категоричен бе Бойчев.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния