Свързани новини

26.03.2015 12:13

Обвинения в НС за вдигане забраната за ГМО и шистовия газ

Видян 1622 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Грандиозен скандал избухна в Народното събрание заради Годишната работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз, информира actualno.com. Тя е предложена от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, чийто председател е депутатът от БДЦ (бивша „България без цензура”) Светлин Танчев.


От БСП и „Атака” твърдо се противопоставиха тази програма да мине ангро, без обсъждане на отделните точки в пленарна зала. Бившият външен министър Кристиан Вигенин предложи специално въпроса с Трансатлантическото търговско споразумение да мине през обсъждане в Народното събрание и да се уточни с детайли как да бъде защитен българският интерес. За същото призова лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който определи ТТИП за американски диктат. Ето тук, в доклада, има една 30-та точица накрая, в която пише „Преглед на процеса за вземане на решение относно ГМО”. Тихичко ще вземем да вдигнем забраната за ГМО в България ли? А после и мораториума за проучване и добив на шистов газ чрез фракинг ли, нападна Сидеров. И определи влизането ни в ЕС само като геополитическа игра. ТТИП ще бъде приет, когато му дойде време, сигурен съм, подчерта националистът.


В отговор Светлин Танчев каза, че позицията на България за мораториума не се променя с документа, който предлага подопечната му комисия. Този документ не е финална версия, ще го променяме, като вземаме предвид предложенията и на другите комисии. Това е начинът да се отстояват нещата – през комисиите, с които заедно работи Комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете, завърши Танчев.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще