Свързани новини

24.03.2015 09:18

Млад лекар: Лъчо Мозъка – доцент по роднинска, партийна или интимна линия?

Видян 2144 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правилата за придобиване на академична длъжност и преди 10 ноември, и сега са едни и същи – роднинска линия, партийна линия и интимна линия. Тези линии трябва да бъдат зачеркнати. Това заяви пред Нова телевизия д-р Емануил Найденов от Гражданска инициатива „Млади лекари за ново здравеопазване”, цитиран от БЛИЦ.


Те написаха отворено писмо до премиера и министъра на образованието и науката относно новината, че Лъчезар Иванов от ГЕРБ е станал доцент по медицина.


"Уж всичко е спазено, но правилата са прочетени както дяволът чете евангелието. Аз искам господин Борисов да каже какво мисли за неговия приятел Лъчезар Иванов. Искам да чуя неговото лично мнение. Обръщам се към него, тъй като той е законът в България", посочи гостът. Виктор Николаев го попита дали намеква за партийно назначение на Иванов, на което д-р Найденов каза, че иска премиерът да отговори на този въпрос.


Младият медик постави редица въпроси, свързани с хабилитирането на Иванов, който в предишни години се сдоби с прякора Лъчо Мозъка.


 „Като млад лекар имам 9 публикации. Но не съм допускан и до доцент. Моите публикации са в чужда медицинска преса. Направих си усилията да проверя какви са изискванията на СУ, за да се придобие такава научна степен. Сред тези изисквания са: през последните 2 години лицето да е бил асистент или главен асистент; да е бил хоноруван преподавател; да е бил член на научно-изследователски екип. Това са изисквания, за да бъде човекът хабилитиран”, посочи д-р Найденов.


„Още: имал ли е този човек художествено-творческа дейност, както и доказани научни постижения. Провеждани ли са лабораторни изследвания, работил ли е с докторанти и студенти, участвал ли е в научни форуми, имал ли е изобретения и рационализации”, допълни д-р Емануил Найденов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби