Свързани новини

20.03.2015 12:03

ЕС запази санкциите срещу Русия

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейските санкции срещу Русия остават до пълно изпълнение на минските споразумения. ЕС ще противодейства на руската "дезинформация" за ситуацията в Украйна. Европейските лидери са взели политическото решение да обвържат вдигането на санкциите срещу Русия с пълното изпълнение на споразумението за примирие в Източна Украйна, предадоха световните агенции.


"Икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила до пълното изпълнение на споразумението от Минск. Не се очаква обаче това да стане преди края на 2015 година", заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.


"Европейският съвет реши, че продължаването на ограничителните мерки срещу Руската федерация, приети на 31 юли 2014 г. и усилени на 8 септември 2014 година, трябва да бъде ясно свързано с пълното изпълнение на Минските договорености, което трябва да стане до 31 декември 2015 г. Нужните решения ще бъдат приети в близките месеци. Европейският съвет е готов, при нужда, да приеме по-нататъшни мерки“, се казва в заключителен документ от срещата на евролидерите.


"Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини трябва до срещата на върха на ЕС през юни да подготви план за противодействие на "дезинформацията", разпространявана от Русия за ситуацията в Украйна", заяви още Туск, цитиран от ТАСС. "Подчертахме необходимостта да се отправи предизвикателство към продължаващата руска кампания за дезинформиране на обществеността за конфликта в Украйна. Върховният представител (за общата външната политика и сигурността) ще подготви план за действие по стратегическата комуникация до юнската среща на върха на ЕС", каза Туск.


"Когато Северният Черноморски флот прави учения, всички други страни също са в бойна готовност", заяви преди срещата на ЕС премиерът Бойко Борисов. "Това са средства, пари, и то в икономическа криза - нови пари за въоръжаване, за надпревара в тази област. Пагубно е за икономиките, които едва се съвземаме от финансово-икономическата криза от предишните години. Надявам се руската страна и ЕК по-бързо да намерят решение, правилно за народите си", допълни премиерът.


В отговор на въпрос той отбеляза, че България е подкрепила санкциите срещу Русия от самото начало, макар с понасянето на изключително тежки загуби, особено в областта на туризма.


"Това се отчита и истински се надявам вече не само да се спазва примирието в Украйна, но и да се установи траен мир в региона", заяви Борисов. 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят