Свързани новини

19.03.2015 14:30

Над 2 млрд. евро ще се инвестират до 2020 година за модернизация на земеделските стопанства и развитие на селските райони

Видян 1454 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За модернизация на земеделските стопанства и за развитието на селските райони у нас до 2020 година ще има възможност да се инвестират над 2 млрд. евро“. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева на откриването на семинар „Иновации и земеделие в Израел“, който се провежда в град Пловдив. Пред присъстващите тя каза още, че целта на днешния семинар е заедно с научните среди да се обединят усилията и в подкрепа на българските производители, така че да си бъдем взаимно максимално полезни. Израел е държава, която може да бъде пример в посока на прилагането на иновативния подход в земеделието, посочи Танева и допълни,че нашата страна може да се ползва от техния опит.


България има изключителни възможности за развитие на конкурентноспособно земеделие. Над 1 млрд. евро ще са средствата за инвестиции само в частния земеделски сектор за подобряване на земеделските стопанства, обясни министър Танева и информира, че в началото на месец април ще стартира и първата инвестиционна марка от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., а именно 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“. 


Министър Танева се обърна и към студентите, като им каза, че те са тези които трябва да поставят основите на новаторските подходи в българското селско стопанство, с което да бъдат успешни и на световните пазари. „Това е отрасъл, който е традиционен за страната ни и стратегически за икономиката“, подчерта Десислава Танева.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и