Свързани новини

17.03.2015 08:53

Реформатори ще кадруват с правила, пишат ги

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тепърва реформаторите ще се опитат да вкарат ред в партийните назначения с въвеждане на правила за кадруване, съобщава „Преса". Депутати се заканиха още днес да вкарат за обсъждане на заседанието на парламентарната група документ с прецизно описана схема за предлагане и издигане на кандидати за постове във властта.


„Правилата ще се отнасят за длъжности, за които не се изискват конкурси, какъвто е случаят с председателя и членовете на КЗП", обясни един от вносителите - Петър Славов от гражданската квота. Основно изискване е да е ясно кой предлага съответния кандидат, за да може да носи отговорност за протежето си. Всеки номиниран ще бъде изслушан в парламентарната група и ще се гласува от нея. Предвидени са две възможности - гласуване с обикновено мнозинство и с квалифицирано (две трети) за особено високи длъжности. Това ще е вторият опит за въвеждане на правила. Първият завърши безуспешно в първите дни на властта. Тогава документът, дело на Славов и Димитър Делчев (ДБГ), не беше приет - няколко гласа не му достигнаха. Категорично против бяха от СДС и Атанас Атанасов от ДСБ. „Ако беше одобрен, нямаше да се стигне до този скандал", коментира Славов.


Този път единодушно - и ДСБ, и СДС, и ДБГ, са скептично настроени.


„Положението е малко „след дъжд качулка". Все едно да сменяме футболните правила в края на второто полувреме", коментираха депутати.


Междувременно лидерът на ДСБ Радан Кънев смени позицията си. След като в петък обяви, че назначените в КЗП кадри на СДС нямат капацитет да се справят, той обвини за атаките срещу РБ „режима на Путин и ДПС". Целта им била да дестабилизират управлението. „Твърдението, че РБ е преял с власт, е долна опорна точка, лъжа, която се разпространява по Гьобелсов начин, за да стане истина. Ние сме преяли с отговорност заради тежките министерства, които държим", каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева