17.03.2015 08:18

Борисов - в Брюксел, Бъчварова - в САЩ

Видян 1570 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов заминава на Съвет на министрите на ЕС в Брюксел в сряда вечерта. Часове по-късно за САЩ пък лети вицето му и вътрешен министър Румяна Бъчварова, съобщава "Стандарт".


Програмата на МВР шефката все още се стикова с институциите зад океана, защото нейната визита скоро след като кандидатурата й беше гласувана от парламента, е изненада. По програма на тази визита във Вашингтон трябваше да лети бившият вътрешен министър Веселин Вучков. По всяка вероятност по време на петдневното си посещение тя ще има срещи с шефовете на ДЕА, Сикрет Сървис и ФБР. Напрегнатата обстановка в Украйна и Либия пък ще са сред водещите теми, които се очаква да бъдат обсъдени по време на заседанието на Съвета на ЕС в Брюксел. Премиерът Борисов заминава за срещата с председателя на съвета Доналд Туск. Очаква се Европейският съвет да обсъди отношенията с Русия и положението в Украйна, по-специално прилагането на Споразумението от Минск, както и да се договори за евентуални по-нататъшни стъпки. Тежкото положение в Либия и произтичащите от това последици за сигурността на Европейския съюз също фигурират в дневния ред на заседанието. Освен външната политика на съюза в дневния ред на срещата на върха са включени и политиките в енергетиката и климата за следващите пет години.


Лидерите ще наблегнат на необходимостта да се намали зависимостта от внос на горива и газ, а в ЕС да се изгражда достъпна, сигурна и устойчива енергетика. Борисов и премиерите от държавите членки ще зададат и по-нататъшните насоки за изграждането на енергиен съюз въз основа на работата, извършена от комисията и в различните състави на съвета. Наред с това се очаква да се дадат насоки на страните членки във връзка с изготвянето на националните им програми за реформи и за стабилност или конвергенция. По време на заседанието на ЕС ще се вземе под внимание и напредъкът по отношение на Европейския фонд за стратегически инвестиции и актуалното състояние на преговорите със САЩ по Трансатлантическото партньорство в областта на търговията и инвестициите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец