16.03.2015 10:50

Порошенко зове зове за бойкот на световното по футбол в Русия

Видян 993 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Петро Порошенко призова съюзниците си да бойкотират световното първенство по футбол 2018, което ще се проведе в Русия, ако Москва не изтегли всичките си военнослужещи от украинска територия.


В интервю за германския вестник Bild, цитиран от Агенция "Фокус", той каза, че предпочита да не смесва политиката и футбола, но това не е възможно, когато на украинския клуб „Шахтьор Донецк“ се налага да тренира на 1200 км от дома, заради това, че Донецк е окупиран от проруски сепаратисти. 



„Смятам, че трябва да има дискусия за бойкот на това световно първенство. Докато има руски войници в Украйна, смятам, че провеждането на Световната купа в тази страна е немислимо“, каза Порошенко, който е на официално посещение в Берлин. Той каза още, че ще помоли германския канцлер Ангела Меркел да окаже натиск за по-строги санкции срещу Русия заради това, което описа като многократни нарушения на примирието от страна на сепаратистите. Той ще поиска и още несмъртоносна военна помощ за украинските сили, като например бронежилетки. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата