11.03.2015 17:05

1,2 млн. пенсионери ще получат великденски добавки

Видян 1685 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Броят на пенсионерите, които ще получат великденска добавка към пенсията си за април, е 1,23 млн. души", отчете управителят на Националния осигурителен институт Бисер Петков пред журналисти след заседанието на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика. "Това са близо 60% от актуалния брой на пенсионерите в момента", поясни той.


По думите му НОИ е извършил изчислението съгласно приетото постановление на Министерски съвет за великденските добавки. Според него това са пенсионерите, чиято пенсия за април е в размер до 286 лева. „Тоест получаваната пенсия и добавките към тях трябва да са до този размер, което е линията на бедността за тази година“, каза Петков.


Той коментира още, че за това плащане са заделени 50 млн. лева, които ще са допълнителен трансфер по бюджета на държавното обществено осигуряване. В НОИ вече е създадена необходимата организация, така че тези еднократни допълнителни суми да бъдат изплатени с априлските пенсии, чието плащане обикновено започва на 7-о число, уточни още управителят на НОИ.


„Министерското постановление беше прието навреме и в НОИ тече подготовка за плащането на сумите преди Великден“, добави още Петков.


Припомняме, че с решение на МС от миналата сряда пенсионерите с пенсия до 286 лева ще получат по 40 лева добавка за Великден към пенсията си за април. Тогава правителството одобри допълнителен трансфер от 50 млн. лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2015 г. за целта. 


Според същия механизъм кабинетът одобри и коледните добавки за пенсионерите. До миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов твърдеше, че се обсъждат различни варианти за великденските добавки към пенсиите. Преди две седмици той каза, че най-вероятно великденски добавки няма да получат всички пенсионери, а ще се отчита размерът на индивидуалната пенсия. Той заяви тогава, че това е подход, който обикновено се използва при такива ситуации.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

скорпион