Свързани новини

11.03.2015 12:12

КЕВР: 68 900 клиенти на EVN в страната нямат електричество заради снега

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смятам, че не е подходящо да се говори за това какво са правили дружествата, тъй като ситуацията е такава, че трябва да бъде овладяно положението и да бъде възстановено захранването на все още голям брой потребители.  По последни данни към EVN те са 68 900 души, които нямат електричество, заяви пред журналисти Светла Тодорова, председател на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), цитирана от Агенция „Фокус“. „Инвестициите в сектора бяха систематично намалявани през последните години, като в последния регулаторен период на разпределителните дружества от 2 години, не е предвиден нито един лев за инвестиции“, заяви тя.


По думите й, по отношение на ЕСО ситуацията е сходна, техните цени същo са намалявани през последните години, така че очевидно е, че не са достатъчно средствата в сектора и това е вероятно една от причините за ситуацията. „По отношение на това как са си изпълнявали задълженията, основните въпроси са свързани със сервитутите и просеките, които са около далекопроводите и мрежите – съответно средно, ниско напрежение.


Проблемът идва от установената ширина на трасето около далекопроводите, която е 10 метра, но наличието на много високи дървета извън тази територия от порядъка на 30-40 м., които не са в обхвата на задълженията на дружеството да бъдат премахвани или кастрени, и падането на такива дървета води до късането на далекопроводите“, обясни тя. Според нея, в тази ситуация е трудно да се каже, че предприятията не са си изпълнили задълженията. „Възможно е да има някакви участъци, където да има проблеми, но не е това основната причина“, категорична бе Тодорова. „По отношение на мерките, които са взети, все още има един далекопровод, които не е възстановен за Ардино. 


Всички останали подстанции, които се оперират от ЕСО, са възстановени“, заяви тя. Тодорова каза още, че работата на дружеството е активна. „По техни предвиждания до края на седмицата ще останат единствено потребители, които са в много отдалечени населени места с по няколко жители, до които дори лятно време достъпът е труден, а в момента е почти невъзможен“, каза още Тодорова. По думите й, дружеството предприема действия за инсталирането на агрегати на места, където това е възможно и е наложително – това са бензиностанции. Тодорова добави, че е възстановено захранването на болницата в Ардино.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате