Свързани новини

10.03.2015 14:14

Борисов иска немски автозавод у нас

Видян 1470 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поне една немска автомобилна компания да направи завод в България, пожела премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. 


"Независимо дали ще е на БМВ, Мерцедес, Порше или Фолксваген", каза още премиерът, като изтъкна, че в България има създадени производства за отделни автомобилни компоненти и нищо не пречи да се създаде завод за цялостно производство на автомобили.


Борисов отбеляза, че е поставил пред ръководителя на германската дипломация идеята да се създаде газов хъб в България, в който да се "срещат" доставки на синьо гориво от Гърция, от Азербайджан, от "Южен поток" (с уговорката, че тръбата ще стига до българския бряг), по реверсивни връзки със Словакия , по които се преговаря, както и от трите български находища – Хан Аспарух, Силистар и Терес. 

 

"Щайнмайер пое ангажимента да представи идеята в Европа. Всичко съм му обяснил, дал, начертал съм тръбите", посочи Борисов, добавяйки, че двамата са разговаряли и за влизането на страната ни в Шенген, до което, според премиера "доста сме близко". 


"Всички тези неща България ги заслужава. Били сме и сме лоялен партньор, положили сме усилия и ги заслужаваме", изтъкна Борисов. Премиерът увери, че в момента в България има политическа стабилност и "трябва да се възползваме".


"Търсим начини повече немски фирми да дойдат в България", каза на свой ред Щайнмайер като посочи, че в момента 5000 немски компании работят в страната ни. Според него България е привлекателна не само заради ниските разходи за труд, но и защото служителите са добре образовани. Немският министър отбеляза, че най-добрият стимул за привличане на инвестиции са реформите във вътрешната политика, в съдебната система, както и за преодоляване пропуските в обществените поръчки. 


"Потенциалът в икономическите отношения между двете страни е далеч от изчерпване. Още много може да се направи. Надявам се тези шансове да бъдат увеличени", каза ръководителят на дипломацията на Германия.


Щайнмайер посочи, че "всичко правим" в една немного лесна обстановка. 


"Не само заради конфликта в Украйна, но и на източната граница на Европа, който се усеща значително в България. Живеем в размирни времена. В Средния и Близкия изток конфликтите все още не са разрешени, както и все още не са решени проблемите с вашите непосредствени съседи гърците", посочи още Щайнмайер.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на