Свързани новини

10.03.2015 12:41

Митов и Щайнмайер обсъдили нуждата от нова стратегия на ЕС за Черно море

Видян 1274 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Необходимостта от нов подход и стратегия на ЕС за Черно море също е тема, по която с Германия можем да работим тясно".Това каза на брифинг външният министър Даниел Митов след разговори с немския си колега Франк-Валтер Щайнмайер, предава "Фокус". 


Министър Митов посочи, че по време на срещата със Щайнмайер са обсъдили много въпроси. 


"Можем да обявим, че България и Германия съвместно ще вървят към договорен засилен график на двустранни консултации между министерствата на външните работи по актуални въпроси в дневния ред на Европа и по-конкретно по темите, представляващи специален интерес за нас. Това са европейското бъдеще на страните от Западните Балкани, подкрепата и насърчаването им, за извършване на необходимите реформи с цел постигане на европейската перспектива, включително чрез участието в определени формати по отношение на Берлинския процес", посочи Митов.


"Благодарности за ролята на Германия искам да изкажа по темата за постигането на Минското споразумение. Ще работим и ще продължаваме да координираме позиции по бъдещето на Минския процес и проблемите в отношенията между Русия и Украйна и кризата там. Искам да изразя и подкрепа за увеличаване на капацитета и числеността на мисията на ОССЕ в Украйна", отбеляза той.


По думите на министъра тази мониторингова мисия е изключително важна, за да се даде ясна гаранция за това, че мирното споразумение ще се спазва и боевете няма да бъдат възобновявани и ще се върви към политическо и дипломатическо решение на конфликта.



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни