Свързани новини

11.03.2015 11:33

Райфайзен: Засега не затваряме!

Видян 11255 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една банка по-малко в България очакват през 2015 г. финансовите експерти според прогноза, публикувана от авторитетното списание Тренд. В гилдията се говори, че тя няма да е българска, противно на пропагандата, а европейска. 

Разгледахме резултатите на банките и анализирахме чии се влошават най-много през последните 2-3 години, кой губи места в класациите и пазарни дялове, което вероятно е дало повод за прогнозата. Невероятно, но факт. Гръцките банки у нас не губят позиции! Други обаче – да!

Във връзка с анализа 19 минути се обърна за коментар към Райфайзенбанк с въпроса: Дали българският ви клон е в процес на затваряне, като имаме предвид последните информации за безрадостната картина на вашия бизнес в Централна и Източна Европа, особено в Русия, Украйна, Унгария и официалните съобщения за предстоящи затваряния в нашия район?

Не е тайна, че близката до социалистите Райфайзен усилено въртеше руски пари, регистрира дружества на Газпром и санкциите към Москва се отразиха доста ударно. Дотолкова, че да се стигне до скандалното изказване на нейния шеф Карл Севелда, че „САЩ ще воюват с Русия до последния европеец”! 

Думи, които не си е позволявал нито един високопоставен представител на западната общност, хеле пък банкер. В следващите броеве ще ви запознаем за връзките на групата Райфайзен не само с Газпром, но и със съмнителни бизнесфигури от Русия и Украйна, някои от които дори арестувани в Австрия,  документирани от прочутия немски разследващ журналист и писател Юрген Рот и световните медии.

Преди това обаче сме длъжни да предоставим коментара на банката за бизнеса й в България в отговор на писмото на 19 минути до тукашния й наместник хер Рьогл:    

„Райфайзенбанк /България/ ЕАД се развива успешно през последните 20 години и към настоящия момент не съществуват планове за свиване на бизнеса й в страната”.

Каква обаче е истината? Уви, различна! 

БНБ публикува съвсем официално в края на всяка година през последното десетилетие професионална, обективна и меродавна класация на банките. В нея през 2005 г. Райфайзенбанк е пета, но се изкачва нагоре и от 2006 до 2011 г. Райфайзенбанк е в първа група като заема четвърта позиция. През 2012 г. тя пада до пето място. През 2013 г., когато и във Виена настъпват сътресения и се сменят ръководителите, вече излиза от А-група и е шеста в ранглистата. Тогава и застъпва актуалният менажиращ екип. През 2014 г. – първата цяла от управлението на сегашното ръководство, банката се движи седма и само затварянето на КТБ й осигурява не седмо, както е през първото полугодие, а отново шестото място. Но никой не може да отрече, че тя отново е изпреварена от Юробанк, позната още като Пощенска банка. 

Тук изобщо не  споменаваме професионалните класации, извън тази на БНБ, които се базират, освен на математически, и на други важни фактори като имидж и потребителска оценка. Защото в някои ранглисти Райфайзен фигурира на ужасяващото 18-о място! Успешно развитие ли е това, както твърди банката? Оставяме коментара на вас.

Очаквайте продължение – кой славен български олигарх „забравя” от години да си плаща сметките по милионните кредити и защо от австрийската банка все отказват конкретен отговор по темата???










Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева