Свързани новини

06.03.2015 15:09

Борисов за оставките на Лазаров и Писанчев: Исках да видя имат ли вина

Видян 1285 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДНАС Владимир Писанчев подадоха оставките си пред премиера Бойко Борисов в петък. 


"Бях казал ясно, исках да преминат проверките. От вчера има комисия за КТБ в парламента. Исках да видя действително тези хора имат ли вина, нямат ли вина. Пред мен ги представят в различна светлина, когато съм ги викал по различни теми в своите действия в парламента". Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос какво през последните дни го е накарало да промени мнението си за оставката на главния секретар на МВР и на председателя на ДАНС.


"Цветан Китов (председателят на Държавната агенция "Технически операции" (ДАТО) - б.ред.) няма да си дава оставката, защото не му я искам. Той ми е бил студент четири години, прекрасно го познавам и знам какви качества има, така че въобще за Китов не бих водил диалог с никой", добави премиерът, съобщава "Фокус".


"Надявам се до другата седмица да сме готови със Закона за съдебната власт, няма къде да се бавим. Законодателството, свързано с тероризма трябва да се подготви бързо и да се вкара в парламента. Има много работа да се върши", подчерта Бойко Борисов. 


"Сутринта Лазаров си подаде оставката. Помолих го да си довърши случая във Велико Търново (бел. ред. убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова). Ще приема оставката най-вероятно утре на обед. Дотогава очаквам да има задържан по случая", заяви по-рано в петък Бойко Борисов, който разгледа новата сграда на Софийския районен съд.


Министър-председателят заяви, че новият главен секретар ще бъде предложен от вътрешния министър Румяна Бъчварова, а той самият вече има готово предложение за шеф на ДАНС, като гарантира, че то ще бъде съгласувано с "всички възможни хора на света".


В четвъртък Борисов се появи изненадващо в Народното събрание и от парламентарната трибуна поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев. Ден по-рано заради юридически пречки пред смяната на двамата оставка подаде вътрешният министър Веселин Вучков. Вчера Бойко Борисов обяви, че предлага вицепремиера Румяна Бъчварова да заеме поста.



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще