Свързани новини

05.03.2015 14:03

Борисов иска Бъчварова за МВР

Видян 1656 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов предлага вицепремиера Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Той повтори вчерашните тези за "подлите ченгеджийски номерца", които са му извъртели с оставката на досегашния титуляр Вучков. Премиерът обеща, че в петък ще поиска оставките на главния секретар на МВР и на шефа на ДАНС. Проблемът обаче е, че за да бъде отстранен първият от тях, трябва отново да бъде променен законът за МВР, който същото това мнозинство ремонтира на 12 февруари. Вносителят Вучков е същият „принципен, морален” и т.н. човек, който беше вносител на документа, но сега се прави на света вода ненапита. Според анализатори всъщност идеята на кръга ЦЦ била друг от замовете на Цветанов в миналия мандат да стане шеф на ДАНС и понеже не минавала, решили да действат така. Премиерът нарече това направо "изнудване".


В изявление по повод кашата, настъпила навръх посещението на шефа на ФБР в родните служби, вицепремиерът Бъчварова подкрепи вчерашната теза на 19’ за съпричастността на ЦЦ към ненужното шоу като сподели пред Нова тв: „Някой се възползва от "честността и почтеността" на Веселин Вучков с цел да притисне премиера и да постави свои хора за шеф на ДАНС и за главен секретар на МВР. "Е видя се, че не стана".


От една страна Бъчварова като шеф на МВР е жест към реформаторите, тъй като не е тайна, че е семейно, а преди държавната си работа – и бизнес свързана с кръга Капитал. От друга страна, Бъчварова вече 6 години е трън в очите на кръга на Цветан Цветанов, но единственият й открит критик Красимир Велчев призна, че изборът на екип си е право на премиера.


Борисов още веднъж декларира, че не е зависим от никого и упрекна коалиционните партньори, че му се налага да търси по най-важните въпроси подкрепата на ДПС, което е научен факт, както се казва в литературната класика.


В юридическите кръгове още се коментира ниската правна култура на представящия се за голям юрист Вучков, тъй като освобождаването на министрите не става, както той мисли и говори от премиера, а от НС в нашата парламентарна държава.


Най-забавната реакция беше на други големи правници – Протестна мрежа, откъдето обявиха митинг срещу оставката на Вучков, което разсмя публиката: да беше уволнение, да протестират, ама срещу личен избор?



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се