Свързани новини

04.03.2015 14:25

Вучков: Не съм склонен да оттегля оставката си

Видян 1588 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не съм склонен да оттеглям моята оставка, добре обмислено ми е решението. Изслушвам аргументите и на парламентарно представените политически сили, но става дума и за някакво лично решение, основано на сериозни юридически аргументи".


Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, който по-рано днес подаде оставка, предава БГНЕС. По време на изявлението си в парламента, Вучков бе следван плътно от Цветан Цветанов, който също взе отношение по въпроса.


Основен мотив за оставката на Вучков са юридически пречки в приетите в Закона за сектор сигурност разпоредби. 


"Мотивите ми бяха основани на това, че в петък внесох в МС предложение за процедура. Категоричен съм, че такава процедура трябва да има. Изтъкнах допълнителен юридически аргумент, на 1 юли 2014 г. държавата и МВР създават нов закон с нова процедура, тогава МС директно е приложил новата процедура, без да споменава старата процедура", коментира Вучков.


"В петък получих от МС становище, според което след като липсват указания, няма как да се стартира нова процедура за председател на ДАНС и за главен секретар на МВР. След като миналата година е приложена новата процедура, по същата логика и сега трябва да се приложи новата процедура. Ако не се приложи новата процедура, значи е опорочено прилагането й и през миналата година. Това са ми аргументите, поради които смятам, че трябва да подам оставка. Изложих същите аргументи пред лидерите на част от парламентарните групи, които подкрепят правителството", обясни Вучков.


"Приемането на оставката става в пленарна зала. Като приключат разговорите с премиера и Вучков, тогава ще имаме окончателно решение. Надявам се да не се стигне до внасяне на оставка на Вучков в НС", заяви Цветан Цветанов от ГЕРБ.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни