27.02.2015 17:44

Танов върна нарко "корумпета" за шефове в Свиленградската митница

Видян 2279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ваньо Танов връща стари кадри в Митница Свиленград. Това са Стефан Марашев и Георги Костадинов – първият уволнен, после върнат, вторият арестуван при спецакция заради наркотици. Днес от митниците съобщиха, че със заповед на директора на Агенция „Митници“, за периода от 27 февруари до 28 май 2015 г., за съвместяващ длъжността (с.д.) началник на Митница Свиленград е определен Стефан Марашев. Със заповед на директора на Агенция „Митници“ от 27 февруари 2015 г. за заместник-началник на Митница Свиленград е назначен след проведен конкурентен подбор Георги Костадинов, съобщава Агенция БГНЕС.


Стефан Марашев през 2008 година бе дисциплинарно уволнен с мотив, че е превишил правата си и е издал разрешение за възстановяване на акциз без правно основание. През 2010 година Върховният административен съд излезе с решение бившият шеф на митница Свиленград да бъде възстановен на поста началник. Дни след това решение, Ваньо Танов, който и по онова време ръководеше Агенция „Митници“ издаде заповед за връщането на Марашев. Само месеци по-късно Бойко Борисов поиска Танов да освободи от длъжност Марашев заради неупражняване на необходимия контрол в рамките на правомощията му и злоупотреба с обществено доверие. Основата причина обаче бе къщата на Марашев в скандалното селище край язовир Ивайловград – т.нар. „митничарско село“.


На заместник-началника на Митница Свиленград през 2014 година Георги Костадинов Георгиев бе повдигнато обвинение за държане на наркотични вещества в особено големи размери с цел разпространение по поръчение на организирана престъпна група – престъпление по чл. 354а, ал.2, т.1, предл. 1, вр. ал. 1 от НК. Георгиев бе арестуван на 21 май след специализирана акция по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества. В служебен „Форд Фокус“ на митницата, управляван и ползван от заместник-началника Георги Георгиев, бяха открити и иззети около 1.5 килограма вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Извършено бе претърсване и в дома на Георги Георгиев, където бяха намерени 2 броя старинни сребърни монети с общо тегло 2 килограма.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.