23.12.2008 11:14

Не дават пари на дейците на културата

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някои хора са големи скъперници, когато става дума за обезпечаване на живота на хора, които имат принос за българската култура. Това заяви министърът на културата Стефан Данаилов в отговор на въпрос относно ниските пенсии на хората на изкуството, предаде БГНЕС.


Той отказа да назове кои точно депутати са тези „някои хора, с мотива, че не иска да си разваля“ коледното настроение. Днес министър Стефан Данаилов връчи лично дарение на Дома за ветерани на културата в столичния квартал „Захарна фабрика“. То включва няколко пуйки, вино, торти и сладки. В момента в дома живеят 21 души. С това се изчерпва капацитетът на дома. Според директорката Красимира Кочева, мястото е уникално с това, че всички които постъпват се познават от десетилетия. Някои артисти са направили и собствен санитарен възел и баня. Всеки живее сам в стая, като за това плаща издръжка до 70 процента от издръжката, но не повече от 200 лв. Повечето от тях не се чувстват забравени, но им липсва работата. Министърът разкри, че при него има доста предложения от обществени организации, искащи по- високи заплати за български творци. Критериите, по които да се дават такива пенсии не са ясни. За тази цел социалното министерство трябва да предложи вариант. “Нали разбирате колко нелепо е да чакаш да умре някой, за да се отвори възможност за квота“, каза Стефан Данаилов. В рамките на събитието той говори за дните на България в Русия и Армения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Раждаемост

Свещеник обвини Холивуд за ниската раждаемост

Западната развлекателна индустрия успя ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще мислите бъзро, ще действате бързо

Ще мислите бъзро, ще действате бързо, но също толкова