Свързани новини

27.02.2015 13:17

БСП пусна нова емисия "горановки”

Видян 1122 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два дни след като парламента гласува за поемането на 16 млрд. лева дълг на България от БСП отговориха с поредна акция и нова серия "горановки". Имитиращата банкнота е обновена. До лика на финансовия министър вече не стоят 10 хил. лева, колкото ще дължи всеки гражданин, а цялата сума на дълга от 16 милиарда лева.


В горния десен ъгъл на обновената банкнота пише: "ГЕРБ+ДПС+РБ+БДЦ+АБВ". Това са партиите, които подкрепиха дълга. Отзад, както обеща Мая Манолова по време на дебатите за дълга, са изписани имената на всички депутати, гласували „За" поемането на нов дълг.


Млади социалисти, предвождани от Манолова и лидера на БСП-София Калоян Паргов, "атакуваха" парламента с новите банкноти. "Младежи изчислиха, че всеки един глас на депутат струва 100 милиона лева дълг, нека да е ясно кои са виновниците за този нов български дълг на българските семейства", обясни акцията депутатката.


Имало идея за още надписи по банкнотата като например: „7 милиона длъжници, 160 храненици". Не го написали, за да не си навлекат гнева на недоволни депутати. "Те ще си получат оценката и присъдата на следващите избори от българските избори", категорична бе Мая Манолова.


Имената в задната част на банкнотата били срамният списък на депутатите, задължили българския народ.


"За съжаление не можем да издадем тираж от 7 милиона, тъй като това ще струва доста, за да може всеки един български гражданин включително и бъдещите поколения да си ги има за спомен в следващите 30 години", коментира и Калоян Паргов.


Социалистите в София пък излизат на протест пред президентството заради изявлението на държавния глава, че няма да наложи вето на дълга.


Манолова е изумена и как така светкавично след приемането на дълга президентът е пуснал закона за обнародване. "Това е най-яркото доказателство, че той участва в този заговор срещу българските граждани и е съучастник в това престъпление срещу българския народ", смята депутатката.


Днес законът е обнародван в Държавен вестник, но там не са публикувани придружаващите го договори за дилърство и агентство и други договори. Червените искат тези договори също да бъдат публикувани в Държавен вестник.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв