Свързани новини

27.02.2015 10:07

Първанов играе театър, смята Татяна Дончева

Видян 1995 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Изчакайте до април месец, да подаде оставка където трябва (пред Националния съвет на партията, б.р.) и като му я приемат, тогава ще коментираме заявеното намерение на Георги Първанов да подаде оставка".


Това заяви пред "Нова телевизия" лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева по повод намерението на лидера на АБВ да хвърли оставка като водач на партията, заради действията на парламентарната група на АБВ, която в последния момент реши да подкрепи ратификацията на 16-милиардния дълг.


"Простият рисърч, който направих, показва, че на изявленията на Първанов са се хванали хора, които гледат сутрешен блок между кафето, банята и кухнята и притичват и чуват с периферията. Но хора, които са запознати с кухнята, бяха скептични дали не става дума за театър", подчерта лидерът на "Движение 21".


По думите й, отношенията на Георги Първанов с Румен Петков и Ивайло Калфин били дългогодишни и тя не вижда нещо да се случва в момента, което да е извън обичайното. Познавала ги добре, разбиранията им, начина им на отиграване на една или друга ситуация, или за провеждането на едно или друго решение.


"И Първанов, и Петков са от категорията политици играчи - ловки, когато трябва манипулатори", разкри Дончева.


Според нея впечатлението от Парламентарната група на АБВ е, че в нея има някои фигури, обаче те не се виждали от масата граждани и впечатлението, което в крайна сметка остава у избирателите от групата е, че няма ярки фигури, които да водят. 


"Впечатлението е, че няма нищо, че има по-скоро неадекватно поведение", убедена е тя.


По думите на Дончева, в АБВ продължават да са водещи фигури Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков и тя не счита, че парламентарната група би си позволила да направи някакви самостоятелни решения, да тръгнат зад друг лидер, още повече, че Румен Петков е бил по време на гласуването на дълга в стаята на парламентарната група в парламента.


"Първанов и Петков обикновено играят сложна игра, тази игра обикновено не е това, което се представя на публиката. Могат да играят "зад кадър" политически покер до последно, а пред публиката да представят друго", изтъкна тя.


Според нея Парламентарната група на АБВ не е фриволна в поведението си. "Не изключвайте, че това решение е взето със знанието на Първанов и Петков", посочи Татяна Дончева.


По думите й, не може българските избиратели да избират хора като Николай Бареков и после да казват, че в България нещата не се случват. Всичко тръгва от избирателя, убедена е тя. 

"Не беше ли още предварително ясно кой може и кой не може да върши законотворческа дейност", разкритикува тя политическият избор на българите.


Запитана да коментира прогнозата на Георги Кадиев, че до шест месеца управляващото мнозинство ще се разпадне, тя отговори, че Кадиев бил слаб в прогнозите. 

"Не го слушайте, че ще се разпадне мнозинството. На местните избори ще има преброяване на дивите зайци", коментира тя.


Според нея финансовият министър Владислав Горанов е бил много неубедителен при обясняването на дълга, като само подкладил страховете на хората.



Етикети
, , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за